Міцного здоров’я та творчого натхнення!

#7 от 12.06.2020

1 червня виповнилося 80 років лауреатові Державної премії України в галузі науки і техніки, премії Ради Міністрів СРСР, кандидату технічних наук, Почесному енергетику України Г.М. Коліушку.

Трудові звершення і науково-технічні досягнення Георгія Михайловича вже понад півстоліття нерозривно пов’язані з рідним університетом і, в першу чергу, з його структурним підрозділом — НДПКІ «Молнія». За цей період під керівництвом і за безпосередньої участі Георгія Михайловича були створені унікальні у світовому масштабі імпульсні високовольтні установки: «ЕФЕС», «Аксамит» (6 МДж), «Луч», «Ліра», «Лідер».

Г.М. Коліушко започаткував новий науково-технічний напрямок, який є актуальним для енергетичної галузі України. Це діагностика стану заземлювальних пристроїв електричних станцій і підстанцій, результати якої дозволяють забезпечити надійність експлуатації та електромагнітну сумісність обладнання, а також електробезпеку персоналу.

Ректорат НТУ «ХПІ», колектив НДПКІ «Молнія» та рідний відділ від щирого серця вітають Георгія Михайловича Коліушка з ювілеєм і бажають йому міцного здоров’я, невичерпного творчого натхнення, подальших успіхів у професійній діяльності та вихованні молодих вчених!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет