О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Дискусійний клуб в НТУ «ХПІ»


[Поліна Ніколенко.]
#1-2 от 10.02.2020

На знімку: учасники Дискусійного клубу.

Одним із шляхів інтелектуального розвитку студентів є участь у роботі Дискусійного клубу, який об’єднує представників всіх інститутів і факультетів нашого університету. На засіданнях клубу, який діє на кафедрі «Соціологія та політологія», обговорюють актуальні проблеми, пов’язані з функціонуванням та реалізацією політичного і соціально-економічного розвитку країни.

На черговому засіданні 12 його учасників досліджували пропорційну та мажоритарну виборчі системи, їх перспективи і недоліки. Модераторами заходу виступили старші викладачі кафедри соціології та політології Є. В. Малявін та О. А. Козлова.

В дискусійному обговоренні були проаналізовані доповіді «Мажоритарна система виборів у країнах розвинутої демократії» (Є. В. Малявін, СГТ факультет), «Пропорційна система виборів у європейських країнах», «Результати виборів до Верховної Ради 2019 року» (А. В. Красношапка, ННІ ЕММБ), «Скасування депутатської недоторканності в Україні: можливості та перспективи» (М. П. Черемський, СГТ факультет).

У результаті гострої і активної дискусії, зі співставленням теоретичних знань та аналізом політичного життя країни, учасники дійшли висновку, що найбільш актуальною для України є пропорційна система виборів. Щодо депутатської недоторканності, то більшість учасників вважає, що парламентська опозиція повинна мати таку преференцію, а правляча партія – ні. Це дозволить унеможливити адміністративний тиск влади на опозицію.

Члени Дискусійного клубу зазначили важливість вивчення у вищих навчальних закладах блоку гуманітарних дисциплін, таких як «Політологія» та «Соціологія», що підвищить політичну культуру студентства.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет