О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

10 років за Програмою НАТО


[Юрій Паржин, директор МІПО НТУ «ХПІ»]
#21-22 от 17.12.2019

На знімку Валерія Таємницького: випуск слухачів курсів перепідготовки за напрямом «Комунікаційні та інформаційні технології» 2019 року.

У березні ми відзначали 10-у річницю участі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» у програмі НАТО–Україна з перепідготовки та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, які були звільнені у запас. Святкування співпало з початком занять у черговій групі слухачів цієї Програми, навчання за якою проводиться на базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ». Загалом за десять років в нашому університеті пройшли навчання за комп’ютерними й економічними напрямками та отримали допомогу в працевлаштуванні понад 1450 колишніх військовослужбовців Харкова, Чугуєва та Полтави. Партнером НТУ «ХПІ» у реалізації Програми у Полтаві є Полтавський університет економіки і торгівлі, який очолює доктор економічних наук, професор Олексій Олексійович Нестуля.

Програма розрахована на колишніх військових, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування у цивільному житті. Її метою є підтримка України у питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці. Програма надає можливість пройти перепідготовку за такими напрямками, як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології та ін. Курси перепідготовки проходять у більш ніж 60 містах та селищах по всій території України, де за минулі роки пройшли навчання понад 12000 колишніх військовослужбовців. Програма фінансується за рахунок Цивільного бюджету НАТО, який тільки у 2019 році дозволяє здійснити перепідготовку понад 800 осіб.

Програма існує та успішно функціонує завдяки ентузіазму та наполегливій праці її керівника – Менеджера Програми НАТО–Україна з перепідготовки колишніх військовослужбовців, співробітника Офісу НАТО в Україні Крістофера Штаудта та його команди фахівців. Велику та всебічну підтримку Програмі, допомогу та участь в її реалізації надають ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Іванович Сокол, проректор НТУ «ХПІ» професор Олександр Олегович Труш, Військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Леонідович Колгушкін та багато інших посадових осіб, громадських діячів, викладачів, громадян, які не байдужі до проблем колишніх військовослужбовців та ветеранів АТО.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет