Навчатися і прагнути більшого

[Марина Абрамчук]
#21-22 от 17.12.2019

Тетяна Правдіна (І-46б(МТ)) – стипендіат Президента України. У заліковці дівчини лише «відмінно», а також серед її здобутків участь і перемоги у конкурсах та олімпіадах. Працьовита й наполеглива Тетяна Правдіна впевнено рухається до мети, долаючи усілякі перепони.

«З першого ж курсу я поринула у яскраве розмаїття студентського життя. І все почалося на першому курсі з конкурсу «Місс МТ». Розвага? Ні! Цей конкурс навчив мене плідно розподіляти час, щоб не страждала успішність. А починаючи з другого курсу занурилася у дослідницьку роботу.

Займатися науковою діяльністю, коли навчаєшся на спеціальності «Комп’ютерні науки», дуже цікаво, захоплююче. Це творча робота, яка дає можливість розкритися. З кожною олімпіадою чи конкурсом я вдосконалювала свою майстерність, підкріплюючи знаннями, отриманими на кафедрі. Я брала участь у міжнародному бліц-конкурсі з веб-дизайну і комп’ютерної графіки, Всеукраїнській олімпіаді з нарисної геометрії та геометричного моделювання на ПЕОМ, у конкурсі студентських наукових робіт за напрямком «Прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика». Останній конкурс найбільш запам’ятався, адже я розробляла символіку для нашого університету. Мені довелося вивчити діяльність кафедр, інститутів і факультетів загалом, щоб якомога точніше відобразити в логотипі. І зараз в новому корпусі бібліотеки ХПІ є банер, на якому використана моя символіка. Це дуже приємно.

На цьому шляху мене підтримують і надихають своїм прикладом викладачі кафедри. Доцент Лідія Митрофанівна Савченко – чудовий, талановитий педагог, яка зуміла навчити мене з нуля (адже вперше з кресленням я познайомилися в університеті) до 2 місця Всеукраїнської олімпіади з нарисної геометрії, адже її досвід, талант і терплячість примножувалися моїм завзяттям та допитливістю. Л. Савченко – справжній професіонал і прекрасна людина, яка стала мені близькою за час нашого спілкування та плідної співпраці.

Мій науковий керівник Олена Анатоліївна Глібко, з чиїх пар почалося моє знайомство з дизайном, завжди наголошує, що цьому неможливо навчити, дизайну можна лише навчитися. Тому Олена Анатоліївна ніколи не критикує нас, вона йде іншим шляхом: показує, як можна вдосконалити роботу. З нею цікаво навчатися і працювати.

Зараз разом з Віталієм Власенком (І-46а(МТ)) під керівництвом доцента Андрія Олександровича Дашкевича ми займаємося розробкою мобільного додатку для візуалізації розміщення меблів в інтер’єрах з використанням технологій доповненої реальності. Ця робота здобула підтримку міжнародної інвестиційної компанії Chernovetskyi Investment Group (CIG). За допомогою нашої програми покупець зможе сканувати кімнату та розмістити представлені в базі меблі. Фотореалістична візуалізація інтер’єру дає можливість зважено оцінити доцільність покупки.

За цей рік відбулося багато подій і змін у моєму житті, і найяскравішим спогадом для мене стала поїздка в Польщу на конференцію Perspektywy Women in Tech Summit.

У переддень Нового року бажаю всім здоров’я, радості та натхнення, яке даватиме вам енергію для нових звершень! Нехай кожен день буде зігрітий теплом близьких та друзів, які завжди підтримають та зрозуміють! Щастя вам у Новому році!»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет