О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Лікар, педагог, історик


#21-22 от 17.12.2019

Лікар, педагог, історик

20 листопада відсвяткував 70 років від дня народження та 47 років науково-педагогічної, лікарської та громадської діяльності професор кафедри біотехнології, біофізики та аналітичної хімії НТУ «ХПІ», професор кафедри загальної, дитячої та онкологічної урології Харківської медичної академії післядипломної освіти, доктор медичних наук Василь Вячеславович Россіхін.

Наукові праці В. В. Россіхіна, його учнів і студентів присвячені актуальним проблемам сучасної медицини, біотехнології, фармації, історії науки та техніки. Під його керівництвом захищена одна докторська та 4 кандидатських дисертацій, він опублікував понад 1000 наукових праць, у тому числі 21 монографію. Він є автором 18 винаходів та численних раціоналізаторських пропозицій.

Професор В. В. Россіхін з 1994 року є постійним ведучим харківських медико-біологічних «круглих столів» у науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка, з 2002 року – голова Харківського відділення Асоціації урологів України, дійсний член Академії Військово-історичних наук і козацтва, член редколегій журналів «Український журнал медицини, біології та спорту» та «Вісник НТУ «ХПІ» (Хімія, хімічні технології, екологія)». Має численні нагороди (СРСР, Україна).

Колективи кафедри біотехнології, біофізики та аналітичної хімії НТУ «ХПІ», Харківського відділення Асоціації урологів України, Спілки біотехнологів Харківщини, Академії військово-історичних наук та козацтва, кафедри урології ХМАПО поздоровляють професора В. В. Россіхіна з ювілеєм та бажають йому здоров’я, творчого довголіття, довгої плідної роботи на благо науки та виховання студентів і молодих лікарів!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет