О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо авторів успішного стартапу!


[Олександр Педасюк]
#19 от 12.11.2019

На знімку (зліва направо): Микита Майстат, завідувач кафедри «Загальна електротехніка» Костянтин Володимирович Коритченко та Олександр Педасюк

У попередньому номері газети («Політехнік», №18, 28 жовтня, 2019 р.) ми повідомляли про старт в НТУ «ХПІ» другої освітньої стипендіальної програми CIG R&D Lab інвестиційної компанії Chernovetskyi Investment Group (CIG), яка буде реалізована у 2019–2020 навчальному році. Нагадаємо, що переможцями 2-го етапу програми від нашого університету CIG R&D LAB стали 6 студентських проектів. Річну стипендію та експертну підтримку від Chernovetskyi Investment Group отримають і автори проекту Микита Майстат (2.ХТ104н.8), кафедра «Технологія кераміки, вогнетривів, скла та емалей» та Олександр Педасюк (Е47а(ЕМБ)), кафедра «Промислова та біомедична електроніка», керівник завідувач кафедри «Загальна електротехніка» К. В. Коритченко.

«Разом з Микитою Майстатом ми працюємо над стартап-проектом «Компресійно-детонаційна технологія нанесення зносостійких, захисних, декоративних покриттів на метали, кераміку та бетонні вироби». Мета наших досліджень полягає в удосконаленні існуючої технології. Для цього, замість традиційного іскрового запалювання, застосовуємо детонаційне запалювання, для якого, замість кисню, використовується повітря. У підсумку за рахунок ударної хвилі під час детонації вартість продукції зменшується, а потужність та продуктивність збільшуються.

Дана технологія буде використовуватися для напилення захисного та зносостійкого покриття на плуги, буровий інструмент, плунжери та крильчатки насосів, автомобільні диски, лопатки турбін, посадочні місця підшипників, електроізолятори і т. д. Установка є універсальною, за невеликої модернізації її можна використовувати як генератор диму, вогнегасник з дуже великим ККД за рахунок розпилення води, безконтактний віброударник для очищення бункерів з сипучими продуктами, високопродуктивний піскоструй важких поверхонь.

Грант від Chernovetskyi Investment Group надає матеріальну допомогу нашому проекту, що позитивно вплине на дослідження та допоможе зосередитися на самій роботі».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет