О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

До Всесвітнього тижня космосу


#18 от 28.10.2019

був приурочений візит до НТУ «ХПІ» американської астронавтки українського походження Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Основною метою візиту, що відбувся 9 жовтня, було залучення української молоді до вивчення природничих наук: технологій, інженерії, математики, інших. Випускниця Массачусетського технологічного інституту Гайдемарі Стефанишин-Пайпер зустрілася зі студентами та викладачами ХПІ, яким розповіла, як обрала професію астронавта, про життя і роботу на борту космічної станції, наукову діяльність, після чого відповіла на різноманітні питання аудиторії. Вона також поспілкувалася з керівництвом вишу, відвідала Музей історії ХПІ та провела автограф-сесію. Того ж дня в холі Головного корпусу Політеху можна було «прогулятися» поверхнею Місяця за допомогою програмно-апаратного комплексу «Moon Walk VR».

Космічна тематика вже протягом десятиліть розробляється вченими Харківського політехнічного. Читайте  статтю цього випуску «П’ять поколінь».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет