До Всесвітнього тижня космосу

#18 от 28.10.2019

був приурочений візит до НТУ «ХПІ» американської астронавтки українського походження Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Основною метою візиту, що відбувся 9 жовтня, було залучення української молоді до вивчення природничих наук: технологій, інженерії, математики, інших. Випускниця Массачусетського технологічного інституту Гайдемарі Стефанишин-Пайпер зустрілася зі студентами та викладачами ХПІ, яким розповіла, як обрала професію астронавта, про життя і роботу на борту космічної станції, наукову діяльність, після чого відповіла на різноманітні питання аудиторії. Вона також поспілкувалася з керівництвом вишу, відвідала Музей історії ХПІ та провела автограф-сесію. Того ж дня в холі Головного корпусу Політеху можна було «прогулятися» поверхнею Місяця за допомогою програмно-апаратного комплексу «Moon Walk VR».

Космічна тематика вже протягом десятиліть розробляється вченими Харківського політехнічного. Читайте  статтю цього випуску «П’ять поколінь».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет