Калейдоскоп культурного життя в бібліотеці

[Лідія Бондаренко, Світлана Костроміна, завідувачі відділами НТБ НТУ«ХПІ»]
#17 от 15.10.2019

Дуже важливо для людини знати дорогу до бібліотеки…

Т. Бокова

Вересень… Знову, ось уже в 134 раз, розпочато новий навчальний рік у стінах НТУ «ХПІ»: радо вітає студентську молодь науково-викладацький склад нашого університету, в очікуванні читачів гостинно відкриває двері бібліотека НТУ «ХПІ». Студенти першого курсу активно знайомляться з бібліотекою, її можливостями, сервісами, отримують літературу для навчання, знання з основ інформаційної культури тощо. Студенти не лише навчаються, а й радо долучаються до культурного життя університету, одним із осередків якого є наша бібліотека.

НТБ зазвичай проводить велику кількість різнопланових культурних заходів: зустрічі з видатними людьми, флешмоби, соціокультурні акції, презентації нових видань та інше.

У вересні науково-технічна бібліотека стала одним з ініціаторів проведення у нашому університеті зустрічі з відомим американським юристом Еріком Петерсеном, провідним світовим експертом у дослідженні робіт видатного політичного діяча, третього Президента Америки Томаса Джефферсона. 17 вересня викладачі, студенти та гості нашого вишу мали змогу познайомитися з книгою «Світло і свобода. Роздуми про прагнення до щастя. Із опублікованих праць Томаса Джефферсона» та прослухати лекцію про історичну і філософську спадщину Томаса Джефферсона у сучасному світі. Ерік Петерсен також відвідав бібліотеку та зустрівся з керівництвом університету.

19 вересня у бібліотеці НТУ «ХПІ» відбулася творча зустріч з ювіляром, поетом, фольклористом, літературознавцем, автором понад 800 наукових, науково-популярних та літературних публікацій, професором кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ «ХПІ» Михайлом Красиковим. В рамках поетичного заходу пройшла презентація шостої книги автора – збірки віршів «Ученик травы».

У нашому університеті стало доброю традицією святкувати 21 вересня – Міжнародний День Миру, адже для України питання війни і миру гострі та актуальні сьогодні як ніколи. Так, 20 вересня на майданчику біля бібліотеки пройшла соціокультурна акція з нагоди відзначення цього свята. В ній взяли участь керівництво університету, творчі колективи нашого Палацу студентів, студенти та викладачі НТУ «ХПІ» та Харківського комп’ютерно-технологічного коледжу, гості вишу.

У суботу 21 вересня в Харкові вже вшосте проходила акція «Ніч науки», в ході якої провідні університети Харкова презентували свої наукові розробки і досягнення, знайомили з роботою лабораторій і кафедр. Долучився до цієї події й наш Політех. Університет представив цілу низку цікавих науково-популярних заходів для дітей і дорослих: майстер-класи і досліди на інтерактивному STEM-майданчику, пізнавальні лекції, науковий квест, різноманітні екскурсії, виставки, ігри та інше. Однією з локацій освітнього заходу стала і наша бібліотека. В НТБ НТУ «ХПІ» були підготовлені цікаві книжкові інсталяції, тематичні виставки, проводились екскурсії для відвідувачів.

У наших планах – організація книжкових і художніх виставок, творчих зустрічей з митцями Харківської державної академії дизайну і мистецтв, проведення святкового концерту «Люби, шануй, захищай» з нагоди Дня Захисника України.

Слідкуйте за календарем подій на сайті бібліотеки та долучайтеся до проведення заходів. Ми завжди раді вас бачити в стінах нашої бібліотеки!

Наш колектив намагається йди в ногу з часом. З цією метою ми розширюємо спектр своїх послуг, шукаємо нові форми популяризації книги та читання, підвищуємо свій професійний рівень та намагаємося буди корисними для наших користувачів. Девіз нашої бібліотеки – «Ми відкриті для всіх і для кожного незалежно від місця навчання, роботи, проживання».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет