Від глядача до переможця

[Ігор Гаєвий]
#17 от 15.10.2019

Едуард Малохвій (КІТ-26а) – переможець II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Комп’ютерні системи штучного інтелекту», номінація «Їзда по лінії». Хлопець навчається на кафедрі обчислювальної техніки та програмування та з задоволенням займається у лабораторії робототехніки. «До лабораторії приходять студенти, яким цікаві робототехніка, мікроконтролерна техніка, електроніка, – розповідає Едуард. – Під керівництвом доцентів Вячеслава Володимировича Лимаренка та Максима Валентиновича Липчанського, старшого викладача Георгія Ігоровича Молчанова та аспіранта Дениса Волошина тут я готувався до олімпіади. До речі, цей мій перший досвід участі у цих престижних змаганнях виявився успішним. До цього я приходив на нашу кафедру, де проводилася олімпіада, в якості глядача та «групи підтримки».

На знімку: переможець олімпіади Едуард Малохвій

Вже наприкінці жовтня Едуард Малохвій візьме участь у Всеукраїнській олімпіаді з робототехніки у Львівській політехніці, а потім – в олімпіаді з робототехніки (номінація «Гонки автономних роботів») в НТУ «ХПІ».

«Лабораторію робототехніки рік тому ми організували разом з Денисом Волошиним, – згадує доцент В. В. Лимаренко. – Робототехніка, мікроконтролерна техніка, електроніка набирають обертів у своєму розвитку в Україні, ринок спеціалістів цього напрямку тільки утворюється. Адже вони повинні знати не тільки програми, а й розбиратися в електроніці, мікроконтролерній техніці та мехатроніці».

Вже не один рік поспіль в олімпіаді з робототехніки команда ХПІ стабільно займає призові місця. Переможці турніру закінчують виш і знаходять престижну роботу за спеціальністю. На зміну їм приходять нові студенти, багато з яких ще школярами були учасниками гуртка з робототехніки та програмування – «IT-Kids», який вже 5 років працює на кафедрі ОТП. Отже, перемагати стало тут вже традицією. Сподіваємося, що так буде і надалі!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет