О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Талант, любов до справи, успіх!


#17 от 15.10.2019

27 вересня виповнилось 85 років Василю Григоровичу Дяченку, який народився у с. Лозуватка, нині Кропивницького р-ну Дніпропетровської області. Пройшовши навчання та закінчивши у 1958 році Харківський політехнічний інститут, він працює на виробництві (1958–1960) та навчається в аспірантурі.

Енергійного, цілеспрямованого, працьовитого, відповідального Василя Григоровича Дяченка запрошують до Харківського інституту механізації та електрифікації сільського господарства (1963–1978), де він проходить шлях до посади проректора.

Та основний період багатогранної діяльності В. Г. Дяченка невід’ємно пов’язаний із нашим Політехом. Його кредо – любов до кипучого, діяльного життя, завзятий пошук нового та повна віддача студентству, учням, колегам і всім тим, з ким зводила його доля.

У 80-х роках Василь Григорович повернувся до плідної діяльності на кафедрі двигунів внутрішнього згоряння НТУ «ХПІ», і саме тут з кожним роком зростає і посилюється його могутній талант вченого і дослідника. Високий професіоналізм, енергійність, працьовитість у підході до важливих справ дозволили йому очолити науковий напрям з дослідження проблем нових типів двигунів з іскровим запаленням та підготувати цілу плеяду відомих вчених. Доктор технічних наук, професор В. Г. Дяченко відомий не тільки в університеті, а й в усій країні та за її межами.

Чудові ділові та людські якості Василя Григоровича є добре відомими колективу політехніків – його енергії вистачало і на керівництво профспілкою ХПІ, і досі вистачає на керівництво садового товариства «Політехнік».

Дорогий Василю Григоровичу! Вас заслужено визнають, Вам довіряють, на Вас сподіваються, до Вас приходять за порадою і допомогою, яку незмінно отримують. У день Вашого ювілею бажаємо Вам міцного здоров’я та благополуччя!

Колектив кафедри «Двигуни внутрішнього згоряння» НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет