О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Події літа


#14 от 28.08.2019

Друге місце у ТОП-5 вузів України посів НТУ «ХПІ» за приростом держзамовлення, наш університет також увійшов до консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів міста (третє місце). Харківська політехніка продовжує тримати марку кращого технічного вузу регіону.

Центр підтримки технологій та інновацій на базі НТУ «ХПІ» відкрив двері для вчених і винахідників. Науковці матимуть доступ до патентних баз даних, зможуть отримати консультації з патентування та перевірити розробки на унікальність. Центр створений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством освіти і науки України спільно з Всесвітньою організацією інтелектуальної власності.

Новий сезон CIG R&D LAB: поспішайте! До 20 вересня студенти, аспіранти і молоді науковці мають змогу подати заявку на участь в освітньо-стипендіальній програмі від однієї з найбільших інвестиційних компаній СНД Chernovetsky Investment Group. Минулого року студентами ХПІ на розгляд журі було подано 24 проекти, 2 з яких отримали стипендії.

У липні підготовлено 5 договорів про співпрацю НТУ «ХПІ» з підприємствами Кропивницького, зокрема «Гідросила Груп» та АТ «Ельворті». Науковці кафедр «Технологія пластичних мас і біологічно активних полімерів», «Теорія і системи автоматизованого проектування механізмів і машин», «Ливарне виробництво», «Обчислювальна техніка та програмування», «Інформаційні технології та системи колісних і гусеничних машин ім. О. О. Морозова» допоможуть промисловцям у вирішенні технологічних питань та оптимізації виробництва.

З дипломом НТУ «ХПІ» до Єгипту. З 2019/20 навчального року студентам-єгиптянам більше не доведеться складати іспитів на підтвердження кваліфікації, здобутої в нашому університеті, адже він входить до світового рейтингу вузів QS World University Rankings 2020 року. Зараз у ХПІ здобувають освіту більш як 50 студентів з Єгипту.

З нового навчального року громадяни Китайської Народної республіки матимуть змогу навчатися в аспірантурі нашого університету за напрямками: прикладна фізика і наноматеріали, прикладна механіка, металургія, електротехніка та електромеханіка, енергетика, біотехнології, хімічні технології та інженерія, екологія, економіка, фінанси, менеджмент та ін. Навчання вестиметься англійською мовою.

«Світ освіти» НТУ ХПІ набирає обертів. Цей відеопроект присвячений найбільш цікавим та значущим подіям університету, розповідає про реалізацію інноваційних програм, наукові розробки студентів та молодих учених, стипендіальні програми і літні школи для учнів старших класів. Ця 10-хвилинна програма виходить чотири рази на місяць по суботах на телеканалі Р1.

Гран-прі міжнародного конкурсу «Золоте руно» (Грузія) отримав ансамбль народного танцю «Україна», художній керівник Катерина Смирнова-Мірошниченко. 11 танцювальних колективів з України та Грузії представляли свої програми у номінації «хореографія». Наш колектив виявився одним із найкращих і поповнив скарбничку перемог артистів-політехніків.

Спортивними змаганнями та урочистими заходами відзначив 65-річчя табір у Фігуровці! Цю базу відпочинку на мальовничому березі Сіверського Дінця знають і студенти, і співробітники університету. Сюди приїздять оздоровитися та відпочити, тут відбуваються тренування і спортивні змагання, студентські тренінги. Многая літа, «Політехнік»!

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет