О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Навчатимуться за програмою DAAD


[Поліна Ніколенко]
#14 от 28.08.2019

Відбірковий конкурс серед студентів для проходження навчання та стажування в Німеччині в рамках програми німецької служби академічних обмінів DAAD цього року відбувся у Києві на базі Спільного Україно-Німецького факультету машинобудування НТУУ «КПІ ім. Сікорського» в рамках V студентської конференції. Наступного, 2020 року, цю конференцію буде приймати вже НТУ «ХПІ». Учасниками конкурсу стали студенти Київського політеху та НТУ «ХПІ» (навчально-наукових інститутів електроніки, енергетики і електромеханіки та механічної інженерії і транспорту). На конкурс студенти 4 курсу представляли доповіді, побудовані на основі їх бакалаврських робіт. Третьокурсники презентували плани наукової діяльності на майбутній рік, а другокурсники проходили персональні співбесіди з професорами з німецького університету.

Ці студенти НТУ «ХПІ» є учасниками освітньої програми «Німецькомовний інженер» у Німецькому освітньому центрі нашого університету. Вона передбачає поглиблене вивчення німецької мови студентами протягом 1–4 курсів усіх інженерних спеціальностей. На старших курсах передбачено вивчення технічної німецької. Лектори – викладачі ХПІ і представники німецької служби академічних обмінів DAAD та австрійської служби академічних обмінів OeaD.

За підсумками відбору 7 другокурсників Харківського Політеху будуть навчатися на літніх німецьких мовних курсах у Німеччині, а 3 студенти третього курсу пройдуть виробничу практику в Магдебурзькому університеті ім. Отто фон Геріке, для них заплановані екскурсії на підприємства Німеччини. Шестеро четвертокурсників ХПІ прийняті на включене навчання до магістратури цього університету.

Відбір проводився за кількома критеріями: успішність навчання в НТУ «ХПІ», оцінки з німецької мови (німецький центр проводить власне тестування) і підсумки захисту бакалаврських дипломних робіт, бали за їх презентації. Таким чином, з осені 2019 року вони стануть студентами відразу двох університетів – НТУ «ХПІ» та Магдебурзького університету ім. Отто фон Геріке.

Треба відзначити, що всі освітні програми забезпечені стипендіями від DAAD, а студентів відбирали за участю професорів з німецького університету.

«Ми дуже пишаємося тим, що наші студенти протягом місяця будуть вивчати німецьку мову, відвідають лабораторії університету, провідні підприємства Німеччини! І це все лише одна з можливостей, яка надається студентам НТУ «ХПІ» в Німецькому освітньому центрі», – сказав керівник Німецького освітнього центру НТУ «ХПІ» Денис Вікторович Мешков.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет