О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Віват, першокурснику!


#14 от 28.08.2019

Позаду вступна кампанія, і щасливі першокурсники отримують квиток у доросле життя разом зі студентським – Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Вони приїхали з різних куточків України щоб здобувати знання і вже готові поринути у яскравий вир жвавого життя університету. На них чекають не лише викладачі в світлих затишних аудиторіях та лабораторіях, нескінченні заняття та самопідготовка – Палац студентів та Спорткомплекс НТУ «ХПІ» поспішають відкрити двері першокурсникам–2019!

Серед них Поліна Орєхова з міста Мирноград Донецької області, яка приїхала здобувати освіту за фахом «Промислова біотехнологія».

– Харків – прекрасне місто, молоде, студентське. Тут навчається багато моїх друзів, приятелів, і я чула лише схвальні відгуки. Зараз я дуже хвилююся, але можу сказати, що щаслива отримати нагоду навчатися у такому прекрасному вузі, як Політех, і впевнена, що досягну успіху. Звичайно, у мене дуже багато емоцій в цей момент, але всі вони позитивні, і немає жодного страху, що буду жити далеко від дому, адже на мене чекає нова сторінка життя!

Уляна Аліметова зі ст. Луганськ (Луганська обл.) стала першокурсницею навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії. Посмішка не сходить з її обличчя, коли вона розповідає про свої захоплення та прагнення.

– Студентські роки – найкраще, що є в житті кожної людини. Це молодість і натхнення, жага перемоги і прагнення довести усім, чого ти вартий. Докладаючи максимум зусиль, можна досягти успіхів, і я упевнена: студентське життя в ХПІ цікаве, яскраве, насичене! Обов’язково завітаю і в Спортивний комплекс, адже я – кандидат у майстри спорту з шахів, і до Палацу студентів. Полюбляю творчість і сама пишу білі вірші, багато читаю, як поезію, так і прозу.

Звичайно ж, першокурсники схвильовані, та їх привітно зустрічають працівники університету, які завжди прийдуть на допомогу, підкажуть, як зорієнтуватися на території вузу, знайти аудиторію, як правильно оформити та у який строк подати документи. Робота кипить, і новоспечені студенти видихають із полегшенням, коли організаційні питання вирішено, а співробітники кафедр вже приймають документи у інших першокурсників.

Молодь, з якою ми поспілкувалися, з хвилюванням згадує вступні випробування, з натхненням говорить про навчання, плекає надії на здійснення мрій і сміливо дивиться у майбутнє.

– Головне, що ЗНО позаду, – говорить Роман Верескун, уже студент навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки. – Тепер усе залежить від кожного із нас, від наших старанності та наполегливості. Звичайно, я й досі перебуваю в піднесеному настрої від новини про зарахування, тим паче, що навчатимусь на бюджеті! Я приїхав із невеликого селища Сахновщина Харківської області і звик багато працювати, а старанна праця – це запорука успіху, у тому числі й у навчанні. У школі я займався баскетболом, і маю надію, що зможу продовжувати гру на базі Спорткомплексу Політехнічного.

На знімках Валерія Таємницького: Уляна Аліметова та Дмитро Юсупов щойно подали документи і можуть сміливо називатися студентами Харківського політехнічного

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет