Сучасні технології переробки пальних копалин

[Євген Скрипник, доцент кафедри технології переробки нафти, газу та твердого палива]
#11-12 от 30.05.2019

На кафедрі технології переробки нафти, газу та твердого палива нашого університету у квітні відбулася ІІ Міжнародна науково-технічна конференція, присвячена результатам виконання наукових досліджень та експериментальним розробкам у галузі сучасних технологій переробки пальних копалин, зокрема, переробки твердих горючих копалин, нафтопереробки і нафтохімії та хімотології пально-мастильних матеріалів.

Відкрили конференцію завідувач кафедри Денис Вікторович Мірошниченко та заступник директора науково-навчального інституту хімічних технологій та інженерії НТУ «ХПІ» професор Інна Олегівна Лаврова, які відзначили її важливість і актуальність для української та світової науки. Цього року співорганізаторами цього форуму разом з НТУ «ХПІ» були Державне підприємство «Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут (УХІН)» та Північно-східний науковий центр НАН України і МОН України.

Конференція мала міжнародний характер, в її роботі взяли участь вчені з Польщі, Лівану та Нігерії. Пленарне засідання доручили проводити відомому вченому-вуглехіміку Тетяні Георгіївні Шендрік (Інститут вугільних енерготехнологій, НАНУ). Дуже цікавою та змістовною була доповідь «Influence of expired pharmaceuticals on thermal properties of lower rank coal», з якою виступила завідувач кафедри хімічних технологій Інституту хімії Університету Яна Кохановського в Кельцах (Польща) Валентина Зубкова.

Учасники наукового форуму мали можливість відвідати Музей історії НТУ «ХПІ». Відвідувачі із задоволенням та зацікавленістю слухали екскурсовода і висловили подяку, побажавши музею процвітання.

Програма конференції також включала в себе круглий стіл, на якому учасники і гості обговорювали актуальні проблеми даної тематики та обмінювались науковим і практичним досвідом, що відіграє важливу роль у зміцненні співробітництва як на національному, так і на міжнародному рівні. Форум привернув до себе увагу науковців, що є імпульсом для проведення подібних заходів у майбутньому.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет