Нашій Фігуровці 65 років!

[Ігор Гаєвий]
#11-12 от 30.05.2019

65 років тому Харківський політехнічний інститут заснував на березі Сіверського Дінця базу відпочинку, відому всім поколінням політехніків як табір у Фігуровці. Сьогодні це спортивно-оздоровчий центр «Політехнік». У дні святкування свого ювілею Фігуровка, як завжди радо, приймала гостей. По-перше, 17 травня за підтримки ректора професора Є. І. Сокола тут відбулися змагання з вільної боротьби за програмою Спартакіади НТУ «ХПІ», в яких взяли участь близько 100 студентів 1–6 курсів. Вперше турнір, який був присвячений 65-річчю нашого табору, було проведено на березі Сіверського Дінця. Змагання відкрили проректор професор М. І. Гасанов, голова профспілки студентів С. М. Мастерний, голова спортклубу А. О. Колесниченко та головний суддя турніру, тренер з вільної боротьби, старший викладач кафедри фізвиховання С. В. Бочкарьов. Підтримати учасників спартакіади приїхала також команда ХПІ зі спортивної аеробіки під керівництвом майстра спорту А. А. Алпатової.

По-друге, наступного дня у Фігуровці висадився трудовий десант, до складу якого увійшли першокурсники та другокурсники – активісти профспілки студентів нашого університету. Перед ними стояло одразу кілька цікавих та корисних завдань – ознайомитися з табором, навести тут порядок, провести та взяти участь у квесті, волейбольних змаганнях, бадмінтонних баталіях. Під керівництвом голови студентської профспілки С. М. Мастерного було зроблено немало – пофарбовані будиночки для відпочиваючих, прибрано сухе гілля, приведена до ладу їдальня. Хлопці та дівчата з задоволенням поласували чаєм та кавою з печивом і смачним обідом. Усмішки студентів, їх гарний настрій, задоволення від роботи та відпочинку на природі говорили самі за себе. Трудовий десант обов’язково повернеться до табору «Політехнік»!

Ігор Гаєвий

Фото автора

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет