Перемоги особисті й командні

[Зінаїда Мельник]
#11-12 от 30.05.2019

На знімку (зліва направо): Олексій Мочалов, Марія Пахнутова та Богдан Яценко

Другий етап Всеукраїнської олімпіади за спеціальністю «Харчові технології» відбувся 10–12 квітня в Харківському державному університеті харчування та торгівлі. Студенти кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ», що навчаються за цією спеціальністю, взяли участь в олімпіаді та здобули університету 3 місце у командному заліку серед 24 вузів України, а також отримали індивідуальні нагороди серед 58 учасників. Конкурсна робота складалася із тестового та творчого завдань.

Cтудент 3 курсу Богдан Яценко (ХТ-46а(О) посів призове 3 місце серед бакалаврів. Cтудент 4 курсу Олексій Мочалов (ХТ-45а(О) отримав грамоту за 1 місце у номінації «Краще виконання творчого завдання». А студентка 3 курсу Марія Пахнутова (ХТ-46б(О) стала володаркою диплому III ступеню за найкращі знання харчових технологій.

Призери розповіли про участь у олімпіаді та підготовку до неї. Марія Пахнутова відзначає: «Ми дуже задоволені результатами, незважаючи на складність завдань вперше посіли призові місця, наступного року ми прагнемо показати себе ще краще. Нам дуже приємно, що саме ми представляли наш університет на всеукраїнському рівні. Для нас важлива участь у таких заходах, адже це можливість не тільки проявити себе та перевірити свої знання, а ще й зробити перші кроки до наукової кар’єри. Ми вдячні всім викладачам нашої кафедри, а особливо доцентам Анастасії Олександрівні Демидовій та Тетяні Олександрівні Березці; професору Світлані Іванівні Бухкало та доценту Євгенії Ігорівні Литвиненко (кафедра ІТПА), які допомагали нам у підготовці, проводили консультації та забезпечували усіма потрібними матеріалами».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет