О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Свято перемоги


#11-12 от 30.05.2019

На знімку: ректор НТУ «ХПІ» Є. І. Сокол та професор В. Т. Долбня.

Для політехніків пам’ять про Другу світову війну починається з Меморіалу Слави. 8 травня сотні викладачів і студентів НТУ «ХПІ» зібралися тут на урочисто-траурний мітинг, присвячений 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дню Пам’яті політехніків, які загинули в боях за Україну сьогодні.

Почесним гостем заходу став ветеран-політехнік, учасник Другої світової війни професор Віктор Тимофійович Долбня – єдиний учасник воєнних дій, єдиний із багатьох політехніків, які повернулися з війни, вчилися, відбудовували інститут, стали його «золотим фондом».

Після хвилини мовчання на честь пам’яті про загиблих і тих, хто пішов із життя вже в повоєнні роки, політехніки поклали квіти на плити Меморіалу Слави.

 

Фото Валерія Таємницького

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет