О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

День світла в НТУ «ХПІ»


#11-12 от 30.05.2019

Грандіозний фестиваль науки, присвячений Міжнародному Дню Світла – 2019, відбувся в нашому університеті 16 травня в рамках освітнього проекту ЮНЕСКО «International Day of Light». Його учасників привітав ректор професор Є. І. Сокол: «Світло – це узагальнене поняття, що визначає не тільки саму фізичну сутність, а й ідеологічну, моральну. Це те, що йде в маси, дає розвиток культури, освіти, науки. І тому ми постаралися створити найширший спектр всіх тих напрямів та спеціальностей, які можуть визначати ваше майбутнє».

Більш як 30 лабораторно-експериментальних зон організували молоді вчені, викладачі та студенти Політеху. Понад 700 школярів та учнів коледжів з Харкова та Харківської області прослухали науково-популярні лекції, взяли участь у розіграші призів. Вони дізналися про роль світла в таких галузях науки і техніки, як фізика, хімія, робототехніка, електроніка, екологія, енергетика та інших. Серед присутніх були і гості із селища Красноріченське Луганської області, у якому в березні відбувся унікальний освітній проект EdCamp-конференція «Нова українська школа та опорна сільська школа. Як поєднати?», спікерами якого були і експерти НТУ «ХПІ» доцент Сергій Петров та старший викладач Сергій Радогуз.

Активну участь в організації масштабного фестивалю в ХПІ взяла доцент кафедри фізики Ксенія Мінакова, яка стала представником Українського національного вузла Міжнародного Дня світла ЮНЕСКО. На урочистій конференції «Illuminating Education» («Освіта, що дає світло») Міжнародного дня світла 2019 року, яка відбулася 16 травня в місті Трієст (Італія), Ксенія Мінакова представила власний досвід проведення інтерактивних майстер-класів з фізики «Light is Fun» для школярів, вчителів та батьків в трьох містах України: Харкові, Полтаві та Києві та розповіла про підготовку онлайн-олімпіади з фізики для школярів – результат співпраці викладачів НТУ «ХПІ» та освітнього проекту «На урок».

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет