БК «Політехнік» це – молодість, досвід, прогрес

[Микола Нестеренко, прес-секретар БК «Політехнік»]
#11-12 от 30.05.2019

На знімках: команда БК «Політехнік»;

Вже третій сезон БК «Політехнік» НТУ «ХПІ» виступає у чемпіонаті України з баскетболу серед чоловічих команд Суперліги. У кінці квітня завершився цей черговий турнір, у якому наша команда посіла 7 місце. Нагадаємо, що у жовтні минулого року вона стартувала в оновленому складі. До БК «Політехнік», основу якого складають вихованці харківської школи баскетболу, увійшли новачки: українці – екс-гравець збірної України Леонід Стефанишин та Станіслав Завадський, серб Нікола Вуйович, американці Джейсон Картер, Гокул Натесан. Останні, на жаль, не змогли, як то кажуть, влитися в колектив і невдовзі покинули команду. На їх місце прийшли досвідчений американський форвард Делван Грем, який грав у лігах Аргентини, Перу, Ірландії тощо та його співвітчизник Телджон Кромер. Відзначимо, що за сукупним віком всіх гравців «Політехнік» є наймолодшим колективом Суперліги.

Відбулися зміни і в тренерському штабі нашої команди – в новому сезоні разом з Тимуром Арабаджи з нею працював відомий баскетбольний наставник Володимир Коваль, який до цього був головним тренером БК «Будівельник».

Другий рік поспіль «Політехнік» на стадії плей-офф програє майбутньому чемпіону країни. У минулому році це були «Черкаські мавпи», у цьому сезоні – «Хімік». У регулярному чемпіонаті наша команда зупинилась на 7 місці, провівши 28 ігор: 9 матчів виграла і 19 програла. На початку сезону харківському клубу знадобилося багато часу, щоб головний тренер Володимир Коваль, який очолив БК «Політехнік» за пару днів до початку чемпіонату, запросив нових легіонерів та переформатував команду. Першу перемогу політехніки одержали на виїзді лише у листопаді, до цього було 9 поразок.

Перший домашній успіх було здобуто 19 грудня у матчі проти діючого чемпіона країни БК «Черкаські мавпи». У цьому сезоні харків’янам вперше вдалося обіграти одного з найбільш титулованих клубів України БК «Дніпро». Були також одержані перемоги у поєдинках з новачками Суперліги «Одеса» і «Київ-Баскет» та іншими клубами. Лише одна команда «Запоріжжя» не підкорилася у цьому сезоні БК «Політехнік».

Двоє легіонерів нашої команди очолили рейтинг лідерів чемпіонату. Кращим з набору очок став Телджон Кромер, який у середньому за гру приносив команді 23 очка. У рейтингу з підборів перемогу одержав Делван Грем – 11.9 у середньому за гру. У нього ж друге місце, після Кромера, з забитих очок – 19.7. Делван також був признаний MVP грудня (найбільш цінний гравець) – цей титул вперше отримав гравець «Політехніка».

атакує Делван Грем

Вже зараз наша команда готується до наступного сезону. Кожного року вона розвивається, додає у показниках своїх виступів. Наприклад, у сезоні 2016/2017 БК «Політехнік» одержав 3 перемоги, у сезоні 2017/2018 – 7, у сезоні 2018/2019 – 9. Сподіваємося, що ця позитивна статистика буде і надалі покращуватися! Бажаємо нашій команді нових перемог і звершень!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет