О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Зустріч з роботодавцями


[Зінаїда Мельник]
#11-12 от 30.05.2019

У квітні Центр кар’єри нашого університету (директор О. І. Мочалова) організував чергову зустріч роботодавців зі студентами НТУ «ХПІ». Представники трьох провідних у своїх галузях підприємств дуже ретельно підготувалися до спілкування з майбутніми інженерами, вони презентували програми проходження виробничої, переддипломної практики та подальшого працевлаштування студентів.

Софія Подобайло, менеджер з персоналу компанії «Greenstep»: «Це наш перший візит до ХПІ, раніше ми не співпрацювали з вузами у пошуках молодих спеціалістів, обходилися, як-то кажуть, своїми силами. Але зараз у нас виникла потреба в технологах, а в недалекому майбутньому запросимо і лаборантів.

У нашій компанії створені всі умови для адаптації випускників вищих навчальних закладів, їх подальшого кар’єрного зростання. Ми пропагуємо здоровий спосіб життя, тому проводимо щорічні спортивні змагання для своїх співробітників, які беруть участь навіть у Харківському міжнародному марафоні. Наша компанія працює у сфері рециклінгу виробничих відходів, займається переробкою використаної PET-тари у високоякісну сировину для виробництва широкого спектру товарів народного споживання. «Greenstep» входить до Асоціації вітчизняних компаній «DIGMA Business Group».

Наталія Скринник, директор з персоналу ПП «СПС» – ТМ «Приправка»: «В НТУ «ХПІ» ми вперше, бажаємо тут залучити молодих спеціалістів, які добре володіють фундаментальними знаннями та бачать перспективи у своєму розвитку як технолога чи менеджера. Пропонуємо студентам пройти на ПП «СПС» виробничу практику, яку ми будемо оплачувати, кращих з них запросимо працювати в нашому налагодженому діючому бізнесі. У нашій виробничо-торгівельній компанії у відділі технологів вже працюють випускники ХПІ, які зарекомендували себе як відповідальні, висококваліфіковані спеціалісти».

Ірина Дунаєвська, менеджер з навчання та розвитку персоналу компанії «CRH Україна»: «Міжнародна корпорація CRH – один з провідних виробників і дистриб’юторів будівельних матеріалів у світі. На сьогодні в складі групи підприємств CRH в Україні три заводи з виробництва цементу: ПАТ «Подільський цемент» (Кам’янець-Подільський), ТОВ «Цемент» (Одеса) та ПАТ «Миколаївцемент» (Миколаїв).

2019-й – це вже п’ятий рік набору на стажування на ПАТ «Подільський цемент». Ми запрошуємо студентів: майбутніх інженерів – технологів, електронників, електриків, механіків, спеціалістів з закупівель, спеціалістів з комунікації, маркетологів, бухгалтерів та спеціалістів з ІТ. Оплачуване стажування триває протягом року. Перші два з половиною місяці учасники Програми знайомляться з роботою всіх підрозділів Подільського цементного заводу. Наступні два місяці вивчають процес виробництва на Одеському та Миколаївському (Львівської області) заводах. Паралельно стажисти вивчають англійську та відвідують тренінг «Self Management», «Drive result», «Team management». У другому півріччі вони працюють у своєму підрозділі. Втілюють набуті знання на практиці – приступають до реалізації власного проекту на актуальну для компанії тематику.

Важливо, що учасники програми співпрацюють з європейською командою спеціалістів у рамках реального виробничого процесу. Студенти беруть участь у тренінгах «Project management» та «Presentation skill», вдосконалюють свою англійську на курсах з професійним викладачем та в комунікації з іноземцями. У червні вони англійською мовою презентують готовий проект перед топ-менеджерами компанії. Успішні фіналісти Програми запрошуються на роботу до одного із найсучасніших у Європі заводів з виробництва цементу – ПАТ «Подільський Цемент» (Кам’янець-Подільський)».

Хотілося б на зустрічах, під час яких дається можливість дізнатися про потенційне місце проходження переддипломної практики з подальшим працевлаштуванням, бачити більше студентів!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет