О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Навчальний збір майбутніх офіцерів медичної служби


[Юрій Колосов, начальник медичної служби.]
#11-12 от 30.05.2019

Своєчасна кваліфікована перша медична допомога безпосередньо на полі бою відіграє важливу роль, адже у реальній ситуації може врятувати життя та забезпечити відновлення порушених функцій організму і життєздатність потерпілого.

На території військового інституту у квітні проведено навчальний збір з майбутніми офіцерами медичної служби. До збору залучалися більше 100 студентів Харківського національного медичного університету, які пройшли теоретичний і практичний курси навчання за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби. Вони ознайомилися з озброєнням і військовою технікою, організацією медичного забезпечення, харчування та розміщення військовослужбовців у навчальному закладі.

Разом із Військово-медичним клінічним центром Північного регіону в інституті проведено практичне заняття щодо організації надання першої медичної допомоги під час ведення бойових дій. Військовослужбовці у складі підрозділу виконували завдання, під час яких витягали «пораненого» товариша з «підбитої» бойової машини, оглядали та надавали невідкладну допомогу «потерпілому» з подальшою евакуацією до ділянки, яка не перебуває під вогнем противника.

Такі заняття з майбутніми офіцерами медичної служби дозволили суттєво підвищити рівень їх теоретичних знань і практичних навичок для подальшого виконання ними завдань за призначенням.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет