О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Диплом І ступеня Івана Сажнєва


[Ігор Гаєвий]
#10 от 15.05.2019

Студент 4 курсу кафедри технології машинобудування і металорізальних верстатів Іван Сажнєв (МІТ-35б) став переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Механічна інженерія». Диплом І ступеня на засіданні Вченої ради йому вручили ректор професор Є. І. Сокол і голова Вченої ради професор Л. Л. Товажнянський.

Цим досягненням свого колишнього студента можуть пишатися викладачі коледжу Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля, де хлопець починав навчання, і Харківського комп’ютерно-технологічного коледжу НТУ «ХПІ», який він успішно закінчив. На спеціальність «Автоматизоване управління технологічними процесами» за напрямом підготовки «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» кафедри ТМ і МВ Іван вступив вже на 3 курс. Він двічі брав участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з програмування верстатів з ЧПК, де посів 2 місце у ручному написанні програми.

«Моя бакалаврська робота, яку я виконав під керівництвом доцента О. В. Котляра, – розповідає герой цієї публікації, – присвячена підвищенню ефективності обробки колінчастих валів на шліфувальних верстатах. Ми проаналізували особливості конструкцій колінчастих валів методом початкових параметрів і імітаційного модулювання та визначили закономірності зміни їх жорсткості в залежності від кута повороту. Розробили оригінальну конструкцію слідкуючого люнета, який компенсує вплив сили різання в залежності від зміни жорсткості колінчастого вала. Це дозволило підвищити точність обробки деталі та її експлуатаційні показники. Вже отримано акти впровадження у виробництво та у науковий процес. Разом з Олексієм Віталійовичем та іншими молодими співробітниками кафедри ми підготували наукову статтю з цієї тематики, яка опублікована в бібліографічній і реферативній базі «Scopus». Я дуже вдячний також доценту Євгенії Володимирівні Басовій, яка брала активну участь у виконанні цієї наукової роботи».

У червні Іван Сажнєв захищатиме свою бакалаврську роботу, яка була вже високо оцінена експертною комісією Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. У найближчих планах хлопця – вступ до магістратури, де він обов’язково продовжить свої наукові дослідження.

Доцент О. В. Котляр: «Іван – дуже відповідальний студент, впевнено почувається у колективі. Я запропонував йому складну тему наукової роботи бакалавра і був переконаний, що він впорається з нею. Хлопець ретельно аналізував матеріал, уважно слухав мої поради, успішно виступив з доповіддю на науковій конференції. Ми вже подали заявку на отримання патенту, а подальші дослідження за темою найближчим часом заплановано виконати разом із вченими Словаччини та Чеської республіки».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет