О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Завітаємо до переможців!


[Владислав Прийменко, студент гр. 2. БЭМ-201.8]
#7 от 26.03.2019

За підсумками конкурсу гуртожитків, який кожного року проводиться у нашому університеті, у трійку переможців увійшли гуртожитки: №12 та №7 (р-н Олексіївки), № 2 (р-н Салтівки). Мешканці гуртожитків отримали подарунки та призи від керівництва університету і профспілкової організації студентів НТУ «ХПІ». Оцінювалися найакуратніші (найкраща кімната в гуртожитку), активні та спортивні студенти.

Хлопці й дівчата на цьому фото – члени Студради гуртожитку №12, де й живуть саме такі студенти. В свята і будні вони відчувають себе тут, як у рідній домівці. Кожен наступний рік у цьому домі кращий за попередній, вважають самі студенти. Вікторія Коломоєць стала головою Cтудради рік тому, до цього була старостою поверху: «На початку навчального року були відремонтовані кухні на третьому поверсі, встановлені нові світильники на другому. Та й ми самі любимо свій гуртожиток і намагаємося зробити його ще затишнішим».

Члени Студентської ради також вдячні завідувачці гуртожитку Л. В. Щетенко за підтримку й допомогу. І кожен член Студентської ради відповідально ставиться до спільної справи. Дмитро Григор’єв – староста групи громадського порядку. Чесність, справедливість, розуміння кожної окремої ситуації – такі якості дозволяють йому бути лідером, вважають мешканці гуртожитку. «У нашій групі 8 чоловік, 4 з них – першокурсники. Хороша атмосфера в нашому колективі сприяє швидкому і якісному вирішенню всіх проблем, – говорить Дмитро. – Та, на жаль, не так уже й багато бажаючих бути учасниками нашої групи, на це потрібен час і немало зусиль. Сама лише перевірка кімнат з другого по п’ятий поверх є нелегкою роботою. Виконуємо ми її, не маючи будь-яких привілеїв чи переваг порівняно з іншими мешканцями гуртожитку».

Першокурсник Данило Виговський приїхав до Харкова з Житомира: «Гуртожиток хороший. Зручний. Претензії? Жодних!». Сергій Шуба, староста 5 поверху: «У нас дружний колектив, активна Студентська рада, Людмила Василівна Щетенко – чудовий керівник».

Щодо побажань, то більшість студентів вважають необхідним ремонт ганку, а також електропроводки на деяких поверхах, адже різної техніки тепер у кожного немало.

Аліна Цомболова родом із Слов’янська Донецької області. До вступу в НТУ «ХПІ» розглядала вузи Києва, Львова, тепер задоволена вибором, у тому числі й проживанням у гуртожитку: «Спочатку побоювалася, а вийшло дуже добре: кімната затишна, хороші сусіди, абсолютно все влаштовує».

Щороку гуртожиток приймає багато першокурсників, і вони спочатку не знають, чого чекати від свого нового дому. Та адміністрація, Студрада роблять їх життя все комфортнішим, кращим. І не лише першокурсників.

І ми впевнені: далі буде краще!

Владислав Прийменко, студент гр. 2. БЭМ-201.8

Фото автора

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет