О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Енергія, пошук та ініціатива


#5 от 14.03.2019

8 березня відзначив свій ювілей професор кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин Олександр Дмитрович Матросов.

Є люди, в непростому житті яких бувало все – бурі і холоднеча, спека і урагани. При цьому вони залишаються сильними і привабливими для оточуючих. Такою людиною є й наш ювіляр, доля його тісно пов’язана з Харківським політехнічним інститутом, який він закінчив у 1958 р. Після роботи на виробництві на керівних посадах у 1965 р. Олександр Дмитрович вступив до аспірантури ХПІ, а у 1971 р. успішно захистив дисертацію і отримав звання кандидата економічних наук.

У ХПІ О. Д. Матросов пройшов трудовий шлях від аспіранта до професора, завідувача кафедри, яку очолював понад 40 років.

Як керівник і педагог велику увагу він приділяє розвитку кафедри, яка у 1995 р. отримала статус випускаючої і на сьогоднішній день здійснює набір і випуск студентів з п’яти спеціальностей. На кафедрі відкрили аудиторію на 30 посадочних місць і комп’ютерний клас із загальним числом в 20 робочих місць. Те, що завдяки особистим зусиллям зробив і кожного дня робить О. Д. Матросов, викликає у всіх співробітників факультету щире захоплення і вдячність на його адресу.

Крім безцінного внеску О. Д. Матросова в адміністративно-педагогічну діяльність, необхідно також відзначити і його внесок у наукову сферу. Він є керівником дисертаційних робіт аспірантів, здобувачів та магістрів кафедри, а також автором понад 200 наукових праць, серед яких низка підручників та монографій.

Як справжній лідер і професіонал Олександр Дмитрович не зупиняється на досягнутому. В освітній діяльності він продовжує домагатися відмінних результатів. Мабуть, саме дивлячись на своїх студентів, ювіляр тримає себе в тонусі і анітрохи не старішає, і може послужити прикладом для молодого покоління.

Бажаємо Вам, шановний Олександре Дмитровичу, доброго здоров’я, добробуту та благополуччя, подальших творчих здобутків, щастя в особистому житті на довгі роки!

Колектив кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет