Енергія, пошук та ініціатива

#5 от 14.03.2019

8 березня відзначив свій ювілей професор кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин Олександр Дмитрович Матросов.

Є люди, в непростому житті яких бувало все – бурі і холоднеча, спека і урагани. При цьому вони залишаються сильними і привабливими для оточуючих. Такою людиною є й наш ювіляр, доля його тісно пов’язана з Харківським політехнічним інститутом, який він закінчив у 1958 р. Після роботи на виробництві на керівних посадах у 1965 р. Олександр Дмитрович вступив до аспірантури ХПІ, а у 1971 р. успішно захистив дисертацію і отримав звання кандидата економічних наук.

У ХПІ О. Д. Матросов пройшов трудовий шлях від аспіранта до професора, завідувача кафедри, яку очолював понад 40 років.

Як керівник і педагог велику увагу він приділяє розвитку кафедри, яка у 1995 р. отримала статус випускаючої і на сьогоднішній день здійснює набір і випуск студентів з п’яти спеціальностей. На кафедрі відкрили аудиторію на 30 посадочних місць і комп’ютерний клас із загальним числом в 20 робочих місць. Те, що завдяки особистим зусиллям зробив і кожного дня робить О. Д. Матросов, викликає у всіх співробітників факультету щире захоплення і вдячність на його адресу.

Крім безцінного внеску О. Д. Матросова в адміністративно-педагогічну діяльність, необхідно також відзначити і його внесок у наукову сферу. Він є керівником дисертаційних робіт аспірантів, здобувачів та магістрів кафедри, а також автором понад 200 наукових праць, серед яких низка підручників та монографій.

Як справжній лідер і професіонал Олександр Дмитрович не зупиняється на досягнутому. В освітній діяльності він продовжує домагатися відмінних результатів. Мабуть, саме дивлячись на своїх студентів, ювіляр тримає себе в тонусі і анітрохи не старішає, і може послужити прикладом для молодого покоління.

Бажаємо Вам, шановний Олександре Дмитровичу, доброго здоров’я, добробуту та благополуччя, подальших творчих здобутків, щастя в особистому житті на довгі роки!

Колектив кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет