О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Робота, яку оцінив Президент України


[Юрій Сагайдашніков]
#16 от 11.10.2018

На знімку: професор О. В. Соболь і Юрій Сагайдашніков при підготовці експерименту зі структурних досліджень

«Я познайомився з Політехом, навчаючись у Харківському машинобудівному коледжі НТУ «ХПІ» за спеціальністю «Термічна обробка і експертиза якості металів». Під час практики на машинобудівних підприємствах Харкова я ще більше зацікавився матеріалознавством, адже мав можливість прямо в цеху застосувати отримані знання та навички. Отже після закінчення коледжу вирішив продовжити навчання в ХПІ на кафедрі матеріалознавства. Тут у мене з’явився навіть азарт до навчання, викладачі кафедри доступно доносять до студентів необхідну інформацію, ми вчимося також працювати самостійно. Свою наукову роботу бакалавра я виконав під керівництвом завідувача кафедри, професора Олега Валентиновича Соболя. Її тематика пов’язана з проблемами нанесення наноструктурних металевих покриттів на різні матеріали, вивчення властивостей цих покриттів.

Ця робота була високо оцінена вузівською комісією і представлена для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Матеріалознавство», який проходив навесні цього року у Харківському національному автодорожньому університеті. Ця подія стала для мене серйозним викликом, адже я представляв у конкурсі такого масштабу не тільки рідну кафедру, а й університет. У результаті я не підвів своїх викладачів та Харківський політех і зайняв 1 місце!

З результатами своєї наукової роботи я виступив на XXVI Міжнародній науково-практичній конференції «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD–2018). Значним досягненням для себе вважаю також і приналежність до «вісімки» найкращих у Всеукраїнській олімпіаді з матеріалознавства, у якій взяли участь 23 студенти з усіх регіонів України.

Присудження стипендії Президента України – це чергова сходинка на моєму шляху до нових досягнень, до яких крокую впевнено і сміливо!»

Юрій Сагайдашніков, студент 6 курсу кафедри матеріалознавства.

Професор О. В. Соболь: «З самого початку навчання на кафедрі матеріалознавства Юрій виявив себе як працелюбний, талановитий студент, який користується повагою у однокурсників та намагається в усьому розібратися самостійно і допомогти в цьому іншим. Виконуючи дипломну роботу бакалавра, він із цікавістю розбирався в нових технічних рішеннях зі стадії ідеї до її реалізації. З накопиченим досвідом прийшла і впевненість в своїх знаннях, що було гідно оцінено на різних Всеукраїнських конкурсах. Юрій має вже наукові публікації, серед яких є стаття, яка увійшла до міжнародної бази Scopus. Вітаю Юрія Сагайдашнікова з присудженням стипендії Президента і вважаю, що попереду у нього гарне майбутнє!».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет