Крос пам’яті

#16 от 11.10.2018

Спортивні змагання часто присвячують видатним спортсменам на честь їх досягнень. А ось проведення змагань в данину пам’яті про трагічні історичні події явище відносно нове для нашої країни. У ХІХ Кросі пам’яті жертв тоталітаризму, який відбувся у Лісопарку 16 вересня, взяли участь наші студенти на чолі з невгамовним студентом групи МІТ (ІТ)-17 Андрієм Єлізаровим.

«Участь студентів у таких кросах, це, на мій погляд, найсучасніший спосіб передачі історичних знань та пам’яті від покоління до покоління, – говорить проректор НТУ «ХПІ», професор Ю. І. Зайцев. – Адже неможливо розповісти про свою участь у заході, не дізнавшись чому саме він присвячений. Я особисто відразу підтримав ідею студентів не тільки продемонструвати спортивні здібності, а й засвідчити свою обізнаність у історії».

І хоч призових місць ніхто з політехніків не зайняв, але провели вони чудовий недільний ранок в дружній атмосфері!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет