О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Студенти кафедри електричних машин перемагають дистанційно


[Професор Володимир Мілих, завідувач кафедри електричних машин]
#11 от 14.06.2018

Зовсім недавно ми писали про високі досягнення студентів кафедри «Електричні машини» в цьому та попередніх роках у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт (КСНР). В газеті зазначалося, що до них додався Міжнародний КСНР. І ще було анонсовано конкурс такого ж типу на кінець травня. Ці конкурси проводяться за підтримки Міністерства освіти і науки України і мають офіційний статус.

Наші студенти вперше взяли участь у Міжнародному КСНР «Black Sea Science 2018» за напрямом «Відновлювані джерела енергії та охорона навколишнього середовища», який проводився в Одеській національній академії харчових технологій (ОНАХТ). 1 місце у турнірі посів Ілля Сергієнко (Е-14а (ЕМБ), який під керівництвом професора В. В. Шевченко підготував роботу «Визначення перспектив застосування генераторів з постійними магнітами для малих вітроенергетичних установок». Ілля набрав 91 бал із 100 можливих, і це достойний результат, адже за 9 призових місць змагалися 34 студенти. Серед них були представники інших кафедр ХПІ, але, на жаль, вони не отримали переможних балів.

Слід зазначити, що серед конкурсантів були представники багатьох українських закладів вищої освіти (ЗВО), а також студенти з Китаю, Болгарії, Бєларусі.

Останнім у цьому навчальному році для наших студентів став Міжнародний конкурс студентських наукових робіт, який відбувся 19 травня в Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського. До його оргкомітету входить низка університетів інших країн. У цьому конкурсі профілюють вісім спеціальностей, а для наших студентів ми обрали, природно, свою, а саме – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

З поданих робіт за чинною відповідно до наказу МОНУ квотою лише 25% можуть отримати призові місця. З додержанням цього положення їх розіграли 19 студентів-доповідачів. І наші студенти підтримали традиційний високий імідж кафедри щодо КСНР. У ньому за перемогу змагалися вже три студенти кафедри електричних машин.

Перше місце посіла вже досвідчена конкурсантка Світлана Ревуженко (Е-12бм (ЕМБ) з «Розробкою програмного комплексу для автоматизованих розрахунків магнітного поля та електромагнітних параметрів турбогенераторів в програмному середовищі FEMM», яку вона виконала під керівництвом професора В. І. Мілих. Друге місце у дебютанта конкурсу Віталія Кропінова (Е-14а (ЕМБ), доповідь «Залежність ККД від схеми з’єднання обмоток статора двигуна з ротором, що котиться», керівник – доцент А. В. Єгоров; трете місце зайняв недавній переможець студентської олімпіади Микола Дзюба (Е-14б (ЕМБ) «Високотемпературні надпровідники – майбутнє електроенергетичних установок», керівник – професор В. В. Шевченко.

Вагомий вклад у перемогу внесла старший викладач Л. В. Шилкова, яка координувала науково-дослідні роботи студентів кафедри та займалася загальною організацією їх участі у КСНР.

Навчальний 2017/18 рік позаду. І вже можна підвести остаточний підсумок участі студентів кафедри електричних машин у всіх цьогорічних КСНР. І він є рекордним! 14 студентів від третього до шостого курсів з 14 роботами отримали 15 дипломів переможців, у тому числі, І ступеня – 8, ІІ ступеня – 3 і ІІІ ступеня – 4 (зазначимо, що одну роботу виконали двоє студентів, а Світлана Ревуженко перемогла у двох різних конкурсах).

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет