Професор Мехмет Караджа – Почесний доктор НТУ «ХПІ»

#9-10 от 22.05.2018

На знімку (зліва направо): ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол, ректор Стамбульського технічного університету, професор Мехмет Караджа та директор Українсько-турецького координаційного центру науково-технічних досліджень, професор Ельдар Велієв.

4 травня на засіданні Вченої ради нашого університету відбулося вручення диплома Почесного доктора НТУ «ХПІ» ректору Стамбульського технічного університету (İTÜ), професору Мехмету Караджа. Професор М. Караджа –доктор наук, академічний консультант National Geographic-Turkey і член комісії з присудження премії Elginkan Foundation Science and Technology. Наукові інтереси: атмосферне і океанічне моделювання, зміна клімату, палеоокеанографія, палеокліматологія, управління стихійними лихами і моделювання якості повітря. Обрання професора Мехмета Караджа Почесним доктором нашого університету є визнанням видатного особистого внеску у поширення передових наукових та освітніх ідей, встановлення ефективних контактів з провідними університетами світу, активну співпрацю з НТУ «ХПІ».

Під час візиту турецької делегації до ХПІ також було проведено ряд зустрічей з обговорення співпраці між нашими університетами, подальшої діяльності Українсько-турецького координаційного центру науково-технічних досліджень для здійснення наукових проектів ХПІ і İTÜ, комерціалізації інтелектуальних напрацювань.

За результатами візиту було досягнуто домовленостей про стажування викладачів і студентів НТУ «ХПІ» в İTÜ, формування графіка презентацій робіт вчених ХПІ в Стамбульському технічному університеті, а також підготовку їх для подальшої презентації на світовому ринку інтелектуальної власності.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет