MicroCAD-2018

#9-10 от 22.05.2018

16–18 травня на базі НТУ «ХПІ» разом із Мішкольцським, Магдебурзьким, Петрошанським, Софійським університетами, Познанською політехнікою була проведена XXVI Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD-2018).

Учасників наукового форуму привітав ректор НТУ «ХПІ», професор Є. І. Сокол, який на пленарному засіданні виступив з доповіддю «Проект трансформації IT-освіти в НТУ «ХПІ». Професор Хольм Альтенбах (Магдебург, Німеччина) представив доповідь «Modeling of thermomechanical behavior of advanced materials». Д. т. н. В. М. Воєводін (ННЦ «ХФТІ») доповів учасникам конференції про сучасний стан ядерної енергетики України і світу, а к. т. н. С. І. Меньшикова (НТУ «ХПІ») – про розмірні ефекти в тонкоплівкових матеріалах для термоелектричного перетворення енергії. Доповідь професора Д. В. Бреславського (НТУ «ХПІ») була присвячена методам оцінювання впливу температурних полів на деформування та міцність елементів конструкцій та приладів літальних апаратів. Іван Бабін, експерт по структурних реформах Європейського простору вищої освіти (ЄПВО) (Україна, м. Харків) доповів про заходи ЄПВО щодо забезпечення прозорості і визнання кваліфікацій вищої освіти. Б’янка Віолетта Koс, лектор академічної служби Австрії обміну студентами, Ph.D (Австрія, м. Відень) – про педагогічні технології підготовки українських студентів для участі у програмах обміну з австрійськими університетами. Виступили також професори Леонід Товажнянський, Почесний ректор НТУ «ХПІ», член-кореспондент НАНУ; Андрій Марченко, проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ», лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки; Володимир Князєв, пров. н. с. науково-дослідного та проектно-конструкторського інституту «Молнія», к. т. н. (Україна, м. Харків).

На конференції представлено понад 2000 доповідей, авторами яких є 2200 науковців. Учасники конференції працювали у 24 секціях, серед яких «Інформаційні та управляючі системи», «Математичне моделювання в механіці і системах управління», «Технологія та автоматизоване проектування в машинобудуванні», «Комп’ютерні технології у фізико-технічних дослідженнях», «Сучасні технології в освіті» та ін.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет