О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Військовий біатлон – змагання на витривалість та влучну стрільбу


[Олександр Срібний]
#6 от 28.03.2018

Перші змагання з зимового біатлону відбулися ще у далекому ХVIII столітті у Скандинавії. Ця традиція прижилася й у сучасному українському війську.

У Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» 11 лютого відбулися подібні перегони на першість інституту. У лижній гонці брали участь курсанти і солдати строкової служби.

Змагання мали військово-прикладну спрямованість, оскільки проводилися у військовій формі одягу та поєднували лижну гонку та стрільбу з пневматичної гвинтівки по спеціальних мішенях за принципом біатлону. У військовому біатлоні взяли участь 6 команд по 3 учасники у кожній. За умовами змагань кожен учасник повинен був пробігти на лижах дистанцію майже 1 км, подолавши при цьому три вогневі рубежі зі стрільбою трьома пострілами з пневматичної гвинтівки, при цьому умови ведення вогню різнилися положенням: стоячи, з коліна та лежачи.

Видовищна та безкомпромісна боротьба тривала протягом всієї гонки та подарувала багато яскравих емоцій як учасникам, так і глядачам. Тут була і радість перемоги, і гіркота невдачі. Ніхто не хотів програвати, тож вистачало і падінь, іноді не витримували лижі, ламалися палиці. На щастя, змагання відбулися без травм, а перемогу святкували найвлучніші та найспритніші військовослужбовці. Так, в особистій першості переможцем став курсант Ростислав Бобров, який уразив всі мішені. Друге місце посів молодший сержант Дмитро Чечик, третє − молодший сержант Олег Зімніков. У командній першості перемогу святкували курсанти факультету радіаційного хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки.

Вітаємо переможців та призерів змагань!

ТВО заступника начальника клубу інституту молодший лейтенант Олександр Срібний.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет