Військовий біатлон – змагання на витривалість та влучну стрільбу

[Олександр Срібний]
#6 от 28.03.2018

Перші змагання з зимового біатлону відбулися ще у далекому ХVIII столітті у Скандинавії. Ця традиція прижилася й у сучасному українському війську.

У Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» 11 лютого відбулися подібні перегони на першість інституту. У лижній гонці брали участь курсанти і солдати строкової служби.

Змагання мали військово-прикладну спрямованість, оскільки проводилися у військовій формі одягу та поєднували лижну гонку та стрільбу з пневматичної гвинтівки по спеціальних мішенях за принципом біатлону. У військовому біатлоні взяли участь 6 команд по 3 учасники у кожній. За умовами змагань кожен учасник повинен був пробігти на лижах дистанцію майже 1 км, подолавши при цьому три вогневі рубежі зі стрільбою трьома пострілами з пневматичної гвинтівки, при цьому умови ведення вогню різнилися положенням: стоячи, з коліна та лежачи.

Видовищна та безкомпромісна боротьба тривала протягом всієї гонки та подарувала багато яскравих емоцій як учасникам, так і глядачам. Тут була і радість перемоги, і гіркота невдачі. Ніхто не хотів програвати, тож вистачало і падінь, іноді не витримували лижі, ламалися палиці. На щастя, змагання відбулися без травм, а перемогу святкували найвлучніші та найспритніші військовослужбовці. Так, в особистій першості переможцем став курсант Ростислав Бобров, який уразив всі мішені. Друге місце посів молодший сержант Дмитро Чечик, третє − молодший сержант Олег Зімніков. У командній першості перемогу святкували курсанти факультету радіаційного хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки.

Вітаємо переможців та призерів змагань!

ТВО заступника начальника клубу інституту молодший лейтенант Олександр Срібний.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет