О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Міцного здоров’я і професійної звитяги!


#12-13 от 14.06.2017

70 років виповнюється доценту кафедри охорони праці та навколишнього середовища Анатолію Йосиповичу Фоміну – людині невичерпної працездатності, оптимізму, енергійному лідеру профспілки університету, гаслом повсякденної діяльності якого стала турбота про соціальне партнерство трудового колективу і адміністрації університету.

Народився А. Й. Фомін 15 червня 1947 р. у м. Костянтинівка Донецької області. Студент, по закінченні інституту – асистент кафедри охорони праці, старший викладач, доцент, заступник декана факультету хімічного машинобудування – таким був шлях А. Й. Фоміна в ХПІ до 1990 р., коли його обрали головою профспілкового комітету співробітників інституту. Упродовж 2005–2010 рр. він обирався членом Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України.

А. Й. Фомін веде багатогранну науково-педагогічну діяльність. Протягом понад 30 років є провідним лектором кафедри, значну увагу приділяє методичній та виховній роботі, є незмінним керівником студентських науково-дослідних робіт. Його вихованці посідають призові місця на Всеукраїнських конкурсах студентських НДР в галузі науки «Прикладна геометрія, інженерна графіка та ергономіка» зі спеціальності «Ергономіка».

Анатолій Йосипович – один із лідерів професорсько-викладацького колективу університету, якому властиві почуття високої відповідальності за доручену справу, ініціативність та працьовитість. Великий авторитет серед студентів і співробітників університету значною мірою зумовлений його сумлінною працею на посаді голови первинної профспілкової організації НТУ «ХПІ». Саме завдяки його невпинним зусиллям у справі оздоровлення співробітників університету та їх дітей профспілкова організація університету неодноразово відзначалась грамотами Федерації профспілок України за активну участь у Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращу організацію оздоровлення дітей і підлітків.

Його невичерпна енергія має підґрунтя – з юних років Анатолій Йосипович серйозно займався спортом, виконав нормативи кандидата в майстри спорту і впродовж 15 років захищав честь університету у складі збірної команди з волейболу. Загартованість у спортивних баталіях стала в нагоді, і майже 10 років він брав участь у студентських будівельних загонах, що працювали у найвіддаленіших регіонах – Казахстан, Тюмень, Чукотка, Салехард.

Плідна робота А. Й. Фоміна відзначена низкою нагород, серед яких Почесні грамоти МОН України і комітету Верховної Ради України, нагрудний знак «Заслужений працівник профспілки працівників освіти і науки України». Наразі стало відомо, що Федерація професійних спілок України за багаторічну роботу у профспілках, значний особистий внесок у захист трудових та соціально-економічних прав членів профспілок нагородила Анатолія Йосиповича нагрудним знаком «Профспілкова звитяга».

У знаменний день ювілею бажаємо Вам, Анатолію Йосиповичу, міцного здоров’я, творчих успіхів, невичерпної енергії, щастя і професійної звитяги!

Ректорат НТУ «ХПІ», профспілковий комітет співробітників за дорученням громадськості університету

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет