О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Для відновлення економіки Донбасу


[Підготували П. Ніколенко, З. Мельник, І. Гаєвий]
#7-8 от 14.04.2017

Олександр Носирєв – кандидат географічних наук, доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів отримає грант для проведення дослідження «Стратегічні пріоритети промислової політики України в аспекті стабілізації індустріального потенціалу Донбасу».

«На жаль, внаслідок воєнних дій, індустріальний потенціал цієї території дестабілізовано. Харківський регіон, як крупний промисловий і науковий центр, має сприяти крокам, які дозволять відновити економічні і виробничі потужності та ефективне функціонування промислового комплексу, – розповідає Олександр Носирєв. – Для економіки нашої країни цей процес – один із ключових на сьогодні. Воєнні дії, я певен, рано чи пізно закінчаться, і ми заздалегідь маємо бути готові максимально швидко повернутися до нормального мирного життя. Сподіваюсь, що комплексність охоплення існуючих проблем у досліджуваному регіоні дозволить виробити стратегію промислового розвитку України і буде сприяти стабілізації соціально-економічного становища в регіоні і в країні в цілому.

Дослідження на базі НТУ «ХПІ» вже розпочаті, є ряд наукових публікацій, проводилась апробація на конференціях і «круглих» столах. Ведеться узагальнення зарубіжного досвіду відновлення промислових комплексів після воєнних руйнувань, виробляються рекомендації стратегічного характеру зі стабілізації індустріального потенціалу.

Окремі наукові розробки будуть використовуватися студентами і аспірантами кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності і фінансів при написанні наукових робіт з різних аспектів промислової політики. Плануються також спільні публікації зі студентами-магістрами спеціальностей «Фінанси» і «Менеджмент зовнішьоекономічної діяльності», які навчаються на нашій кафедрі. Я хочу подякувати завідувачу кафедри, доктору економічних наук, професору Володимиру Акимовичу Міщенку за професійну та загальнолюдську допомогу і підтримку в проведенні наукових досліджень».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет