Перемоги першокурсниці

[Підготував І. Гаєвий]
#7-8 от 14.04.2017

Нещодавно староста групи КІТ-26а Дар’я Главчева, яка вчиться на кафедрі обчислювальної техніки та програмування, стала переможцем регіональної студентської олімпіади з вищої математики 2017 року!

«З математикою дружу ще зі школи, – говорить Даша, – справлятися зі складними формулами та алгоритмами мені допомагала вчителька рідної харківської школи № 124 Олена Миколаївна Котлярова. Вона «завантажувала» нас практичними завданнями, майже на кожному уроці ми розв’язували досить складні задачі. У школі я брала участь в олімпіаді з математики, займала призові місця на районному етапі.

У цій олімпіаді брали участь 170 студентів харківських вузів, – згадує моя співрозмовниця, – і успіх у цьому складному змаганні став для мене дещо несподіваним. Але потім зрозуміла, що мала право на перемогу, адже отримала якісну підготовку від доцента Ірини Володимирівни Антонової та асистента Олени Сергіївни Чорної та всіляку підтримку рідних та друзів. Наступного року сподіваюся ще раз підкорити вершину математичного «Олімпу»!

Математика – не єдина наука, у якій спробувала себе Даша. Ще у 11 класі вона брала участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук (МАН). Під керівництвом професора кафедри технології жирів та продуктів бродіння ХПІ Олени Миколаївни Півень вона розробила рослинні антиоксиданти для продуктів харчування. Ця робота посіла 3 місце на Всеукраїнському рівні! А на початку квітня 2017-го героїня цієї публікації брала участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з фізики, до якої її підготувала доцент кафедри загальної та експериментальної фізики Ірина Василівна Синельник.

Впевнені, що у першокурсниці Дар’ї Главчевої ще все попереду. Ми бажаємо їй подальших успіхів і перемог!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет