Рейтинги НТУ «ХПІ»

#7-8 от 14.04.2017

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відомий високою репутацією в галузі освіти і наукових досліджень. Широкий вибір навчальних програм та високий рівень навчання приваблюють все більше й більше випускників шкіл. Університет займає провідні позиції серед вищих навчальних закладів України та світу, тому диплом НТУ «ХПІ» котирується та визнається у більшості країн.

Світові рейтинги

У числі 800 кращих вищих навчальних закладів світу

За версією британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS) в рейтингу QS World University Rankings 2016–2017, який визнається одним із найбільш впливових та глобальних рейтингів університетів, НТУ «ХПІ» увійшов до числа 800 кращих вищих навчальних закладів світу за показниками їх досягнень у галузі освіти та науки.

У ТОП-100 кращих вузів країн Східної Європи та Центральної Азії

У 2016 році по версії цієї ж компанії у рейтингу QS University Rankings: Eastern Europe & Central Asia 2016 університет увійшов до ТОП-100 (97 місце) кращих вузів країн Східної Європи та Центральної Азії.

У числі 900 кращих університетів світу

За версією іншого британського видання The Times Higher Education в рейтингу Times Higher Education World University Rankings 2016–2017, де перераховано 980 вищих навчальних закладів світу, Харківський Політех увійшов до числа 900 кращих університетів світу.

У базі даних Scopus

У рейтингу наукових організацій SCImago Institutions Rankings Міжнародного інституту SCImago університет зайняв 348 місце за станом наукових досліджень серед провідних науково-дослідних центрів та університетів Європи.

SCImago входить у п’ятірку найбільш авторитетних світових рейтингових агентств у галузі науки та освіти і вважається одним із найоб’єктивніших. Експерти оцінюють вузи та наукові організації за інформацією з міжнародних баз даних за останні п’ять років. Організація автоматично потрапляє до рейтингу за наявності не менш ніж 100 статей у базі даних Scopus за останній рік.

Рейтинги серед українських ВНЗ

«Освіта.ua». 4 місце в Україні

У консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2016 року, складеному інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua», НТУ «ХПІ» зайняв 4 місце.

Рейтинг враховує найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні і міжнародні рейтинги ВНЗ України: ТОП-200 Україна, Scopus, Webometrics.

Так, у «ТОП-200» українських ВНЗ університет займає 4 місце, за показниками діяльності у базі даних Scopus – 9 місце, а за рейтингом Webometrics університет знаходиться на 7 місці.

Першість у роботодавців

За результатами досліджень Міжнародного кадрового порталу у рейтингу роботодавців, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» увійшов до ТОП-5 ВНЗ України і зайняв перше місце серед харківських ВНЗ.

7 місце в Україні у електронного репозитарію НТУ «ХПІ»

У міжнародному рейтингу Ranking WEB of Repositories електронний репозитарій університету (eNTUKhPIIR) зайняв 7 місце в Україні та 623 в світі.

Електронний архів містить публікації наукових праць вчених і викладачів університету. Серед них статті з наукових журналів, навчально-методичні розробки, наукові публікації.

ТОП-10 ВНЗ України в Інтернеті

У рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World Universities НТУ «ХПІ» увійшов до ТОП-10 серед ВНЗ України (7 місце) за мірою представлення діяльності ВНЗ в Інтернеті. До рейтингу увійшли понад 26 тисяч університетів світу, серед яких 342 – ВНЗ України.

Матеріали узагальнені відділом міжнародних зв’язків НТУ «ХПІ»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет