Наші завідувачі кафедри – приклад для нас

[Розмовляв Авраам Славнік, студент 3 курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія»]
#7-8 от 14.04.2017

Чернівецький факультет має добру традицію: його кращі випускники залишаються працювати на факультеті, вписуючи свої сторінки в його історію. Ми пишаємося доцентом і старшим викладачем кафедри екології і права Андрієм Масікевичем і Русланом Гольонком, асистентом кафедри економічних дисциплін Ніколеттою Попічук, інженерами Іваном Бурченком, Анною Лупул, Яною Комерзан, Мариною Душенко, Юлією Голик, Галиною Бостан. Про те, чому наш факультет обирають не лише місцем навчання, а й місцем роботи, розповідають завідувач лабораторії та інженер кафедри інформаційних систем, її колишні випускники Дмитро Лєбєдєв та Олександр Божеску.

На фото: Дмитро Лєбєдєв

– Коли я вирішував, куди піти вчитися, обрав Політех через те, що тут навчають популярної і перспективної нині спеціальності «Комп’ютерна інженерія», – розповідає свою історію Дмитро. – Поступово «втягнувся» у студентське життя і сам не помітив, як став затримуватися на кафедрі в лабораторії після пар, допомагаючи обслуговувати комп’ютерну техніку. Згодом залишився проходити практику на кафедрі. Як одному з кращих студентів нашого потоку, мені запропонували залишитися працювати у колективі, який вже став мені рідним, і я радо погодився. Починав з простого інженера і незабаром «доріс» до завідувача лабораторії.

– У мене схожа історія, – приєднується до розмови Олександр. – Дуже хотілося стати програмістом, тому обрав спеціалізацію «Системне програмне забезпечення». Вивчив сучасні операційні системи, мови і середовища програмування, навчився працювали в СУБД, вивчив математичні графічні пакети. Мені подобалася робота наших викладачів. Їх самовідданість, різнобічна освіченість, вміння знайти підхід до кожного студента викликають захоплення і повагу. Тому, коли мені запропонували залишитися на кафедрі, я не вагався. Тим більше, перед очима в мене вже був приклад мого колеги Дмитра. Моя робота спочатку мала технічний характер: я допомагав студентам виконувати практичні роботи, забезпечував щоденну роботу кафедри. Але хотілося ще чогось творчого, тому зрадів, коли мені довірили дизайн і наповнення сайту нашого факультету.

 Олександр Божеску.

– Хто для нас є прикладом у роботі? Наші завідувачі кафедри, – одноголосно стверджують хлопці. – Від моменту заснування кафедрою керував видатний вчений-математик, доктор фізико-математичних наук, професор Михайло Павлович Ленюк. Він був людиною, фанатично відданою своїй справі. З-під його пера вийшли понад 900 наукових праць і кілька збірок віршів. Він навіть стверджував, що музику можна писати за допомогою цифр! А нинішній наш шеф, Дмитро Ілліч Угрин, торік, у свої 35 років став лауреатом премії Президента України для молодих учених. Це є свідченням високого рівня, до якого намагаємося підтягнутися і ми.

Усі наші одногрупники теж отримали престижну роботу, – зауважують Дмитро та Олександр, – Друзі – успішні системні і провідні програмісти, 1С-програмісти, системні аналітики, системні і мережеві адміністратори, розробники Web-додатків, Web-дизайнери, адміністратори баз даних, розробники складних радіотехнічних пристроїв, а також пристроїв на базі мікроконтролерів, розробники інформаційних систем, тестувальники, фахівці зв’язку, керівники IT-відділів та відділів комп’ютерної безпеки. Наша галузь знань динамічно розвивається і ми запрошуємо всіх до нашої «Альма матер», бо тут ви отримаєте не тільки диплом, а ще й знання і вміння, які гарантуватимуть вам престижну і високооплачувану роботу. Ті ж, хто за нашим прикладом, бачить своє майбутнє в науці, теж може реалізувати себе на нашій кафедрі. За роки існування кафедри наші викладачі опублікували вже понад 700 наукових праць, в тому числі 22 навчально-методичні роботи, підручники й посібники, 15 монографій, 30 препринтів, а також наукові фахові статті і тези доповідей на міжнародних та всеукраїнських конференціях. Тому заняття знайдеться для кожного, бо ж головне – бажання вчитися і працювати!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет