О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

У Вченій раді


[О. Пермяков, заступник голови Вченої ради]
#6 от 28.03.2017

3 березня 2017 р. під головуванням голови Вченої ради, професора Л. Л. Товажнянського та за участі ректора, професора Є. І. Сокола відбулося засідання Вченої ради університету, на якому за порядком денним розглянуто наступні питання та прийняті відповідні рішення

Вручення атестатів, грамот та дипломів студентам та співробітникам університету

Диплом доктора наук отримав В. Г. Дюжев. Дипломи кандидата наук отримали В. М. Бабенко, П. О. Коротаєв, А. О. Лазаренко, А. В. Лобко, О. Ю. Смирнова, М. М. Ткачов. Методичне об’єднання бібліотек вищих навчальних закладів Харківської зони ТОВ «Компанія ПАЕР» у конкурсі «Бібліотекар року» нагородило дипломами В. І. Бикову, С. В. Костроміну – за створення власних електронних інформаційних ресурсів, Л. П. Бондаренко, Т. Л. Палєй за культурно-естетичне виховання молоді.

Підсумки зимової екзаменаційної сесії 2016/2017 навчального року та шляхи покращення навчального процесу

Була заслухана доповідь проректора НТУ «ХПІ», професора Р. П. Мигущенка. З проектом рішення від комісії Вченої ради університету виступив професор В. В. Бурега. За результатами обговорення та голосування Вчена рада постановила розробити «Положення про організацію системи контролю якості освіти студентів в НТУ «ХПІ» та План заходів, спрямованих на забезпечення показників успішності навчання чинним вимогам на 2017–2018 н.р. Вони мають бути представлені на розгляд Вченою радою у вересні 2017 року. Буде також встановлено постійний контроль за виконанням учасниками освітнього процесу розкладу занять та відвідуванням їх студентами. Відповідні заходи будуть також вжиті на рівні факультетів та кафедр. Вчена рада також рекомендувала органам студентського самоврядування та первинній профспілковій організації студентів НТУ «ХПІ» вжити заходів щодо виконання пункту 2.5. Колективної угоди про організацію роботи з метою сприяння виконанню студентами своїх обов’язків в частині відвідування навчальних занять та обов’язкової участі у проведенні контрольних форм навчального процесу. Студентські організації мають також взяти активну участь у обговоренні підсумків семестру на засіданнях вчених рад факультетів та засіданнях кафедр, організувати роз’яснювальну роботу серед студентського загалу щодо необхідності виконання правил Внутрішнього розпорядку в університеті.

Виконання капітальних робіт в 2016 році і план покращення матеріальної бази університету в 2017 році

Була заслухана доповідь проректора НТУ «ХПІ», професора М. І. Гасанова. З проектом рішення від комісії Вченої ради університету виступив професор В. І. Омельяненко. Вчена рада постановила вважати роботу відповідних служб університету за 2016 рік, незважаючи на різке зниження фінансування, задовільною. Вирішено також «Пропозиції по капітальному і поточному ремонту на 2017 рік» із загальним обсягом фінансування у 7912 тис. грн. прийняти як основу «Плану капітального та поточного ремонту об’єктів НТУ «ХПІ» у період з 01.01.2017 р. по 31.12.2017 р.». Керівництво університету мусить докласти зусиль до отримання додаткового фінансування обсягом близько 2 млн. грн. для виконання поточного ремонту згідно з планом. Вважати одним з ефективних джерел надходження додаткових коштів заходи щодо тепло- та енергозбереження. Відповідним службам Університету в повному обсязі підготувати до 15 грудня 2017 року технічну документацію для початку робіт з підвищення енергетичної ефективності будівель Університету згідно з проектом Європейського інвестиційного банку розвитку.

Перспективи розвитку електроенергетичного факультету на підставі кластерного підходу

Зі змістовною доповіддю виступив декан електроенергетичного факультету, професор О. П. Лазуренко. З проектом рішення від комісії Вченої ради університету виступив професор М. А. Ткачук. За результатами обговорення та голосування Вчена рада постановила: стан навчально-методичної, наукової, організаційно-виховної роботи та міжнародної діяльності на Е факультеті оцінити, як задовільний. З метою забезпечення перспективного розвитку Е факультету спрямувати головні зусилля на зміцнення кадрового складу кафедр, продовжувати роботу зі збільшення контингенту студентів, в тому числі іноземних, особливо на кафедрі ЕІКТ. З урахуванням відкриття нової спеціалізації «Технології кібербезпеки в електроенергетиці» (каф. АКБЕ) закінчити розробку навчально-методичного комплексу документів. Для збільшення контингенту студентів факультету, в тому числі іноземних, відкрити підготовку за заочною формою зі спеціалізації «Електричні станції». Особлива увага в постанові Вченої ради приділена розвитку кластера «Енергетика», в т. ч. за рахунок вдосконалення системи фінансування наукових досліджень і підготовки фахівців на основі інвестиційної складової тарифів на електричну та теплову енергії, а також зміцненню партнерських відносин з галузевими організаціями кластера в справі підготовки фахівців усіх рівнів. Декану О. П. Лазуренку та кафедрам факультету взяти участь в організації та проведенні Міжнародного енергетичного форуму в НТУ «ХПІ» в 2017 році.

Представлення до вчених звань. Вчена рада підтримала представлення до вченого звання професора НТУ «ХПІ» В. Е. Дранковського (кафедра гідравлічних машин), С. В. Шевченка (кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління) та представлення до вченого звання доцента НТУ «ХПІ» А. В. Дженюка (кафедра фізичної хімії).

Конкурс на заміщення вакантних посад. Вчена рада підтримала призначення на посади завідувача кафедри органічного синтезу і нанотехнологій, д. б. н., професора Л. В. Кричковської, професора кафедри обчислювальної техніки та програмування – д. т. н., професора С. Ю. Леонова, професора кафедри систем інформації – д. т. н., професора І. І. Обода, професора кафедри гідравлічних машин – к. т. н., професора О. В. Потетенка.

Вчена рада також підтримала висунення доцента кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління Р. О. Гамзаєва, старшого викладача кафедри теоретичної та експериментальної фізики О. С. Водоріз та доцента кафедри приладів і методів неруйнівного контролю Ю. В. Хомяка кандидатами на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

На здобуття премії Верховної Ради України найталановитішим молодим вченим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок висунута робота «Принципи створення нових багатофункціональних електрохімічних технологій отримання мікро- і наноструктурованих матеріалів» (автор: А. О. Майзеліс, с. н. с. кафедри технічної електрохімії).

Вчена рада підтримала представлення на честь Дня науки В. В. Єпіфанова до присвоєння почесного звання «Заслужений винахідник України», Д. В. Бреславського до присвоєння почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України», О. Г. Гриба до отримання Грамоти Верховної Ради України, В. В. Князєва до отримання Грамоти Кабінету Міністрів України.

Затверджені Вченою радою положення про стипендії – імені першого ректора університету В. Л. Кирпичова та іменну стипендію «Агрокепітал груп»

За доповіддю проректора НТУ «ХПІ», професора Е. І. Велієва Вчена рада затвердила положення про визнання наукового ступеня, здобутого в іноземному вищому навчальному закладі, а також постановила визнати документ про науковий ступень Doctoringenieur (доктор-інженер), виданий на ім’я І. Г. Львова університетом Отто-фон-Геріке, м. Магдебург (Німеччина), еквівалентним диплому кандидата технічних наук за спеціальністю «Динаміка та міцність машин».

Вчена рада затвердила звіти начальника навчального відділу доцента В. Я. Бортнікова про акредитаційний самоаналіз напряму і спеціальностей; навчальні плани освітнього ступеня бакалавр з терміном навчання 3 роки; навчальний план підготовки бакалаврів за скороченою формою навчання зі спеціальності «Мікро- та наносистемна техніка» – за результатами доповіді в. о. завідувача кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики доцента Р. В. Зайцева.

Вчена рада заслухала доповідь голови ППОС С. М. Мастерного та визнала підсумки роботи первинної профспілкової організації студентів задовільними.

Позитивно атестована наукова робота в. о. зав. кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики, доцента, к. т. н. Р. В. Зайцева; доцентів кафедри динаміки та міцності машин, к. т. н. О. О. Водки та к. т. н. О. О. Ларіна, які отримують стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених

За результатами доповіді директора бібліотеки Л. П. Семененко затверджено: назву бібліотеки як Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» та Положення про науково-технічну бібліотеку НТУ «ХПІ», Правила користування, Положення про методичну раду та про підвищення кваліфікації працівників науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ». Вчена рада рекомендувала до друку ряд навчальних і навчально-методичних посібників.

Затверджено також за доповіддю проректора М. І. Гасанова положення про комбінат громадського харчування «Славутич» НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет