О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Про справжнього студента…


[Підготувала П. Ніколенко]
#6 от 28.03.2017

На знімку: професор В. В. Дмитрик та Антон Кузнєцов

Антон Кузнєцов (МТ-65) не так давно став студентом нашого університету. І практично одразу – призером Х регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук (квітень – травень 2016 року). Його проводять Рада ректорів Харківського регіону та Головне управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації.

У конкурсі взяли участь 19 студентів нашого університету. Експертна комісія з напряму «Технічні науки», у складі якої були 20 провідних вчених та професорів, під головуванням проректора з наукової роботи НТУ «ХПІ», професора А. П. Марченка рецензувала 121 роботу. В результаті 8 студентів нашого університету стали переможцями конкурсу та одержали дипломи І, ІІ та ІІІ ступенів.

Про Антона Кузнєцова, який посів 3 місце у конкурсі, розповів газеті «Політехнік» завідувач кафедри зварювання НТУ «ХПІ», професор Віталій Володимирович Дмитрик.

«Антон Кузнєцов представив на конкурс роботу, присвячену розробці якісних зварних з’єднань паропроводів на ТЕС, яку підготував під моїм керівництвом. Антон – староста групи, відмінник навчання. До любого завдання він підходить творчо, і на практичних заняттях, і на лекціях першим включається у вирішення поставленого завдання. Хлопець користується заслуженим авторитетом: його поважають не тільки однокашники, а й викладачі та співробітники МТ факультету і кафедри зварювання. Антон завжди акуратний, підтягнутий, рівний у стосунках з друзями. Родом він з невеличкого села Олексіївка Первомайського району Харківської області. Ще в школі – і у навчанні, і у суспільній роботі – він завжди був активістом. Сам Антон каже, що бути таким його навчили батьки – Катерина Вікторівна та Сергій Євгенович, яким він за все глибоко вдячний! І дійсно, Антон тільки одним своїм виглядом подає приклад іншим студентам! Приємно, що в групі МТ-65, де вчаться 9 хлопців, завжди майже стовідсоткова присутність на заняттях, студенти не отримують незадовільних оцінок.

«Добре вчитися Антону допомагає наша наукова бібліотека, – підкреслює В. В. Дмитрик. – Там завжди можна знайти необхідну літературу, підручники. Хлопець цікавиться новими розробками в галузі зварювання і споріднених технологій, а ще дуже любить художню літературу, наприклад, зачитується безсмертними творами Джека Лондона, Хемінгуея… І це формує його характер, підвищує загальний рівень, виховує…»

«Я впевнений, що зробив вірний вибір, вступивши до Харківського політехнічного, – каже Антон. – Мені подобається обрана спеціальність, яка постійно розвивається, з’являються нові технології. Тому вчитися цікаво, є велике бажання займатися наукою. А ще в ХПІ я зустрів справжніх друзів. Це Владислав Гадченко, Павло Антонов та Євгеній Євграфов, який теж живе у 7 гуртожитку! Перш за все я ціную в людях чесність та порядність. Саме такими і є мої товариші, з якими в нас завжди є багато тем для розмов!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет