О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

На нас тут завжди чекають


#3 от 28.02.2017

Сьогодні, у переддень чудового весняного свята, не можна не привітати колектив, основу якого складають жінки – милі, красиві, працелюбні, творчі. Ви здогадалися: мова йде про наукову бібліотеку університету. Цей колектив відкритий для кожного, хто прагне отримати корисну інформацію та цікаві видання, отримати насолоду від читання та пізнання наукових законів і закономірностей розвитку цього такого різного, цікавого та незбагненного Світу.

Цей знімок зроблений 19 квітня 2016 року, коли гостем НТУ «ХПІ» та його бібліотеки був перший космонавт незалежної України (1997 р.), Герой України Леонід Каденюк.Пленарне засідання конференції "MicroCAD"

«Ми підтримуємо рух академічної доброчесності, систему електронної освіти на основі концепції відкритості, забезпечуємо якісний сервіс та інформаційний супровід, створюємо комфортний простір у бібліотеці та у її віртуальному просторі, – розповідає Лариса Петрівна Семененко, директор бібліотеки. – Активно розвиваємо повнотекстові ресурси, популяризуємо науковий доробок політехніків, удосконалюємо біобібліографічні проекти, сприяємо підвищенню рівня інформаційної культури користувачів, надаємо консультації авторам та видавцям. Наші ініціативи та проекти знаходять підтримку адміністрації університету, професорсько-викладацького складу та студентства».

Послугами бібліотеки користуються не лише політехніки, а й читачі 28 бібліотек вузів Харкова, 34 колективні абоненти служби МБА та ЕДД, серед яких із США – University of Texas, Austin; Польщі – Wrocław University, ILL; Франції – Mathematical Institute of Burgundy, Burgundy University, Dijon. Такі можливості забезпечуються електронними ресурсами бібліотеки, що динамічно розвиваються. Обсяг електронного каталогу – понад 530 тис. записів. Репозитарій НТУ «ХПІ» (eNTUKhPIIR) http://repository.kpi.kharkov.ua (понад 26 тис. документів) за даними світового рейтингу Ranking Web of Repositories посів 7 місце серед інституційних репозитаріїв України. За вебометричним рейтингом у 2016 році бібліотека посіла 1 місце серед бібліотек вищих навчальних закладів України та 4 – серед бібліотек України.

Наша бібліотека сьогодні – це справжній культурний центр університету. Образотворчі та фотовиставки, екскурсії для читачів та гостей університету, книжкові виставки та відкриті перегляди, кінозустрічі – новини та інформацію про ці заходи ви знаходите в соціальних мережах. Учні ліцеїв, коледжів та шкіл знайомляться тут не лише з бібліотекою, але й отримують уявлення про можливості та перспективи навчання в НТУ «ХПІ».

Високий професіоналізм персоналу та його керівниці дозволяє брати участь у 11 міжрегіональних та 1 міжнародному проектах, реалізувати 5 власних, вести розділ регіонального проекту «Бібліосинергія». Проект «Наукова школа електротехніки ХПІ» відзначений дипломом третього регіонального конкурсу наукових робіт та інноваційних проектів імені Л. Б. Хавкіної «Бібліотеки, їх організація і техніка». За підсумками конкурсу «Бібліотекар року – 2016» (організатори – методичне об’єднання бібліотек вищих навчальних закладів Харківської зони) завідувач відділу С. В. Костроміна та провідний бібліотекар В. І. Бикова стали переможцями у номінації «За створення власних електронних інформаційних ресурсів», а заступник директора Т. Л. Палєй та завідувач відділу Л. П. Бондаренко – у номінації «За культурно-естетичне виховання молоді». Співробітники бібліотеки активно навчаються, лише протягом 2016 р. отримали 34 сертифікати, 11 свідоцтв про підвищення кваліфікації та 3 дипломи про другу вищу освіту.

Політехніки, читачі й шанувальники працівників бібліотеки щиро дякують їм за працю, за їх добрі серця, за підтримку благодійних проектів! Вітаємо вас із святом Весни і бажаємо вам мирного неба, більше гарних емоцій, особистого щастя та всіляких гараздів!

Редакція «Політехніка» та безліч читачів.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет