О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Зібрання творів» (живопис)


[З. Мельник]
#3 от 28.02.2017

Чергова виставка з такою назвою з циклу «Художники, народжені ХПІ» відкрилася в науковій бібліотеці нашого університету. Її організаторами стали Етнографічний музей «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича НТУ «ХПІ» (директор М. М. Красіков, доцент кафедри етики, естетики та історії культури) та НТБ (директор Л. П. Семененко).

Творчий шлях Вадима Колтуна, як і у багатьох художників, був непростим. Після закінчення школи він вступив до ХПІ на електроенергетичний факультет (кафедра електростанцій) та отримав у 1989 р. диплом інженера-електрика з автоматизації. Сам Вадим каже, що якби не було ХПІ, то він не став би художником. Друзі, яких він знайшов у Політеху, кожного тижня ходили в кіно, в театр, на виставки. Навіть вистачало часу, щоб підробляти у газетах карикатуристом. Творча людина завжди знаходиться у пошуку, вона не має спокою. Два роки після закінчення інституту Вадим Колтун працював на ТЕЦ, але з кожним днем все краще починав розуміти, що це не його покликання.

Лише у 2000-му вступив він до Харківської державної академії дизайну і мистецтв на спеціальність «Монументальний живопис», там він познайомився з такими видатними викладачами-художниками як В. М. Гонтарєв, В. М. Носенков, Є. О. Котляр, О. В. Вяткін, Р. Ю. Ногін. У 2006 р. Вадим Колтун отримав диплом спеціаліста з кваліфікацією художника монументального живопису, викладача. З 2008 р. він – член Національної спілки художників України, учасник творчого об’єднання «МЕЖА». Твори В. Колтуна зберігаються у Харківському художньому музеї, Музеї сучасного образотворчого мистецтва України, Харківському музеї Голокосту, приватних зібраннях України, Німеччини, Ізраїлю, США. Художнику притаманне співзвучне поєднування реалістичної манери з міфопоетичним трактуванням сюжетів та образів, вирішених у пластичних традиціях монументального мистецтва.

Виставка триває, запрошуємо всіх бажаючих!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет