О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Сучасні 3D-технології в медицині та навчанні» (німецько-український проект)


[М. Мартинюк,старший викладач кафедри біотехнології, біофізики і аналітичної хімії]
#24-25 от 23.12.2016

«Круглий стіл» з такою назвою відбувся в Харківській державній науковій бібліотеці імені В. Г. Короленка 1 грудня. Його організаторами були НТУ «ХПІ», Харківський національний університет радіоелектроніки та наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка.

Організатором та модератором «круглого столу» став професор нашого університету, д. мед. н. Василь В’ячеславович Россіхін. У своєму докладі «Методи імплантології з використанням 3D-технологій» він навів приклади органічного поєднання IT-технологій, медицини та біотехнологій. Це було цікаво присутнім студентам-біотехнологам нашого вузу, фахівцям різних галузей науки та викладачам.

Про міжнародні проекти в галузі наукових досліджень та навчанні з використанням 3D-технологій доповів професор ХНУРЕ, д. т. н. Олег Григорович Аврунін. Студент-магістр Університету імені Лейбніца (м. Ганновер, Німеччина) Макс Фільзов (на знімку) розповідав про результати роботи 3-місячного наукового проекту в галузі 3D-сканування на кафедрі біомедичної інженерії ХНУРЕ в межах програми міжнародного обміну Євросоюзу Erasmus+. Методи сучасної 3D-візуалізації в медичній науці та практиці освітив в яскравій доповіді дитячий хірург Сергій Валерійович Суманов.

Після відповідей на запитання та обговорення доповідей присутні мали можливість ознайомитися з експозицією 3D-моделей, відтворених за допомогою 3D-сканера та надрукованих на 3D-принтері.

Учасники та організатори «круглого столу», серед яких – завідувач кафедри біотехнології, біофізики і аналітичної хімії, професор Олександр Миколайович Огурцов, професор цієї ж кафедри Микола Федосович Клещов, вдячні працівникам відділу науково-інформаційного забезпечення інноваційних процесів Харківської державної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка за надану можливість для проведення корисної зустрічі.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет