О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Міжнародний виставковий форум Innovation Market


[Л. Тижненко, завідувач відділу науково-технічної інформації]
#24-25 от 23.12.2016

22–24 листопада 2016 року Міністерство освіти і науки України разом з Національною академією наук України та провідними навчальними закладами України провели виставку-форум інновацій і науково-технічних розробок Innovation Market (МФІМ). Він відбувся на базі Міжнародного виставкового центру і був спрямований на поєднання можливостей і потреб науки та виробництва в Україні. Це, насамперед, представлення науково-технічних розробок вузів, НАНУ, галузевих національних академій наук; налагодження контактів з потенційними інвесторами; допомога в отриманні грантів, програм підтримки, програм реалізації рішень; ініціювання необхідних законопроектів.

Наш університет, як провідний вищий навчальний заклад України, отримав запрошення на участь у форумі в якості його співорганізатора. На виставку НТУ «ХПІ» представив 17 сучасних технологій та розробок. За допомогою різних форм показу: натурні зразки, демонстраційні моделі та макети, мультимедійні презентації, відеофільми – були продемонстровані досягнення вчених кафедр теорії і систем автоматизованого проектування механізмів і машин; автоматики та управління в технічних системах; хімічної техніки та промислової екології; хімічної технології неорганічних речовин, каталізу та екології; матеріалознавства; програмної інженерії та інформаційних технологій управління; інтегрованих технологій, процесів та апаратів; динаміки та міцності машин; НДПКІ «Молнія», інституту «Іоносфера». Відвідувачі виставки могли наочно ознайомитися з науковими розробками, які їх зацікавили.

Міжнародний виставковий форум Innovation Market став місцем зустрічі новаторів, винахідників, виробників провідних інноваційних технологій з представниками підприємств. Це потенційні споживачі, зацікавлені в технологічному оновленні виробничих процесів, в нових інвестиційних проектах, експерти в різних галузях економіки, консультанти у сфері захисту інтелектуальної власності, представники авторитетних інвестиційно-фінансових установ України та Польщі. Для ознайомлення з представленими новаціями залучені експерти, які мають ділові контакти з промисловцями, інвесторами, замовниками та потенційними покупцями технологій. Як результат, ми сподіваємось на збільшення корисних ділових контактів.

Формат форуму складався з кількох частин: конференція, виставка та семінар.

Конференція була присвячена комплексному охопленню проблем науки та пропозицій щодо шляхів і способів їх вирішення. На конференції працювали такі секції, як енергетика, екологія, фінанси та інтелектуальна власність, соціальна сфера. В ній взяли участь та виступили з доповідями представники України, Польщі, Німеччини, Чехії, Ізраїлю.
Виставка продемонструвала учасникам форуму наявний потенціал українського інноваційного ринку та перспективи його розвитку. Були представлені науково-технічні розробки Національної академії наук, галузевих академій, вузів, НДІ, винахідників та інші роботи з різних напрямків.

Семінар «Практика створення офісів управління інтелектуальною власністю» провели НДІ інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, УкрІНТЕІ МОН України, Всеукраїнська громадська організація «Українська Рада винахідників і новаторів».

Одночасно з МФІМ на тих же майданчиках відбувалися засідання Міжнародного Східноєвропейського форуму «Інноваційна економіка та наука», який проводився цього разу в Україні.

НТУ «ХПІ» брав участь в усіх заходах і отримав Сертифікат учасника Міжнародного форуму Innovation Market та Міжнародного Східноєвропейського форуму «Інноваційна економіка та наука».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет