О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо нового лауреата Державної премії України!


#24-25 от 23.12.2016

Доктору технічних наук, завідувачу кафедри «Інформаційні технології та системи колісних і гусеничних машин» НТУ «ХПІ», професору Дмитру Олеговичу Волонцевичу присуджено звання лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки 2015 року. Цю нагороду вчений отримав за активну участь у розробці та вдосконаленні колісного бронетранспортера БТР-4.

Вітаємо Дмитра Олеговича з високим визнанням і бажаємо йому міцного здоров’я, натхнення та нових вагомих здобутків для зміцнення науково-технічного потенціалу України!

Дмитро Олегович Волонцевич вступив до Харківського політехнічного інституту на факультет транспортного машинобудування в 1979 році і закінчив його з відзнакою за спеціальністю «Колісні та гусеничні машини» в 1985 році. За роки навчання Д. О. Волонцевич всі сесії здавав тільки на відмінні оцінки і два останніх роки навчання був іменним (Ленінським) стипендіатом. Залишившись за розподілом в рідному інституті, продовжив роботу на кафедрі колісних і гусеничних машин на посадах інженера, молодшого наукового співробітника, наукового співробітника, асистента, старшого викладача, доцента, завідувача кафедри. Після закінчення заочної аспірантури в 1995 році захистив кандидатську дисертацію, а після закінчення докторантури в 2007 році докторську дисертацію за спеціальністю 20.02.14 – «Озброєння і військова техніка». У 2011 році Д. О. Волонцевичу було присвоєно звання професора кафедри колісних і гусеничних машин.

З травня 2007 року Дмитро Олегович Волонцевич очолює кафедру інформаційних технологій та систем колісних і гусеничних машин ім. О. О. Морозова і спеціалізовану вчену раду із захисту докторських дисертацій СРД 64.050.01 в НТУ «ХПІ».

Д. О. Волонцевич активно займається навчально-методичною та науковою роботою. За його участі і під його керівництвом було розроблено вже кілька поколінь навчальних планів за трьома спеціальностями, підготовкою за якими займається кафедра, було видано 5 навчальних посібників і 3 монографії. Під науковим керівництвом Д. О. Волонцевича 5 аспірантів і здобувачів стали кандидатами технічних наук.

Д. О. Волонцевич постійно підтримує контакти з ДП «ХКБМ ім. О. О. Морозова», де працює велика кількість випускників кафедри і здійснюється творчий тандем наукової і конструкторської думки в області вітчизняного бронетанкобудування.

Одним з результатів цієї співпраці і стала Державна премія України в галузі науки і техніки

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет