О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Політехніки за мир!


[З. Мельник]
#20-21 от 17.11.2016

Студенти 1 і 2 курсів факультету транспортного машинобудування (ТМ-85 і ТМ-86), 6 курсу факультету технології органічних речовин та викладачі зустрілися в Музеї історії НТУ «ХПІ» із завідувачем науковою лабораторією вузу, учасником бойових дій у зоні АТО з квітня 2015 року по квітень 2016 року Максимом Сергійовичем Гуренком. Ця зустріч була організована напередодні святкування Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня.

Максим Гуренко – випускник кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» 2001 року. Старший лейтенант запасу, він, за час несення військової служби, отримав нагороди, серед яких – медаль «За оборону рідної держави», почесна відзнака «Учасник бойових дій», відзнака командира 20-го окремого мотопіхотного батальйону, нагрудний пам’ятний знак 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади.

Студентів дуже зацікавила розповідь про тижні і місяці виживання у зоні АТО, вони подивилися документальний фільм про життя 20-го батальйону, який був знятий бойовими товаришами Максима Гуренка. Він відповідав на питання студентів та викладачів і сфотографувався з ними на пам’ять.

Ось як студентки групи О-41м Люба Касьяненко та Катя Гаврюшенко відгукнулися на цю зустріч.

«Ми надзвичайно пишаємося тим, що Максим Сергійович Гуренко – безсумнівно порядна, чесна і відважна людина – випускник нашої кафедри! Ми уважно слухали його розповідь про події у зоні АТО, дивилися фільм про будні його рідного батальйону… Завдяки фільму ми побачили на власні очі, в яких складних умовах перебувають військові, ті, хто захищає мирне небо над містами України, над Харковом, у якому ми живемо та навчаємося. Наше найголовніше бажання зараз, як і всіх українських людей, щоб скоріше настав мир, який наші солдати відстоюють кожного дня».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет