Центр дистанційної освіти НТУ «ХПІ» в Туреччині

#20-21 от 17.11.2016

Локальний центр дистанційної освіти НТУ «ХПІ» в Туреччині для навчання турецьких студентів відкрито в Стамбулі. Ця подія відбулася в жовтні під час офіційного візиту ректора НТУ «ХПІ», професора Є. І. Сокола і проректора, професора Е. І. Велієва в м. Стамбул (Туреччина). Там відбулися переговори і було підписано ряд важливих документів щодо співробітництва з турецькими партнерами.

На церемонії офіційного відкриття центру були присутні представники Міністерства освіти і науки України (МОН): заступник директора департаменту вищої освіти МОН Григорій Бойко, а також директор Українського державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова.

«Діяльність нашого офісу в Стамбулі – це свого роду експорт освітніх послуг Харківського політеху, який допоможе залучити турецьку молодь для навчання в нашому університеті і здобути освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра або магістра дистанційно», – зазначив ректор, професор Є. І. Сокол.

Інтереси Політеху на турецькому освітньому ринку представлятиме компанія Ankauzet Ltd. Вона заснована благодійним освітнім фондом і займається наданням освітніх послуг з використанням сучасних дистанційних технологій. Компанія Ankauzet Ltd буде здійснювати пошук турецьких студентів, бажаючих навчатися в ХПІ.

Слід зазначити, що наші нові партнери надають активну підтримку в просуванні НТУ «ХПІ» на ринку освітніх послуг у Туреччині: зараз випущені презентаційні буклети про харківський Політех турецькою мовою (тираж – 10 тис. примірників), на сайті компанії Ankauzet Ltd представлена вся інформація про ХПІ турецькою мовою.

У дні візиту ректор НТУ «ХПІ» Є. І. Сокол і ректор Анка Технічного університету (м. Анкара, Туреччина), професор Махмед Челік (на знімку) підписали Протокол про наміри в сфері науково-освітнього співробітництва. Передбачається, що спільна діяльність двох вузів буде пов’язана переважно з комерціалізацією наукових розробок ХПІ на турецькому ринку (скловолоконне і полімерне виробництво, двигунобудування та інше).

Крім цього, професор Є. І. Сокол і професор Е. І. Велієв зустрілися з представниками турецьких компаній, які працюють у сфері освіти, а також компаніями – виробниками дизельних двигунів – і обговорили перспективи подальшої співпраці.

Ще одним важливим підсумком ділової поїздки до Туреччини стало співробітництво з турецькою компанією Inovera, яка надає свої послуги у сфері автоматизації навчального процесу та електронного документообігу.

Планується найближчим часом підписати договори про співпрацю між Політехом і компанією Inovera. Передбачається, що втілення проекту з автоматизації навчального процесу та впровадження електронного документообігу в нашому університеті займе 3–4 місяці.

«Компанія Inovera вже багато років співпрацює з турецькими вищими навчальними закладами. Їй вдалося успішно впровадити проект електронного документообігу у восьми турецьких університетах, в одному з яких навчається близько 200 тисяч студентів. Для компанії Inovera співпраця з ХПІ буде першою практикою подібної спільної діяльності з українським вузом. Більш того, ми домовилися про підготовку відповідних фахівців із ХПІ, які в майбутньому зможуть надавати свої послуги в сфері автоматизації навчального процесу іншим університетам України», – прокоментував проректор, професор Е. І. Велієв.

Довідка:

Офіційна адреса офісу дистанційної освіти НТУ «ХПІ» в Стамбулі:
Yesilkoy Mah. Ataturk Cad. EGS Business Park B-1 Blok No: 69,
34149 Bakirkoy – ISTANBUL

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет