Зі святом вас, дорогі політехніки!

[Є. Сокол, ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»]
#20-21 от 17.11.2016

Міжнародний День студента, який відзначається в нашій державі, як і в інших країнах, 17 листопада – це день символічного об’єднання, підвищення ролі студентства в суспільному й політичному житті. Дорогі наші студенти! Ви присвятили свої молоді роки наполегливому навчанню, підготовці до професійної діяльності, до участі в зміцненні нашої України. Від того, як ви проведете ці роки, наскільки зможете оволодіти знаннями – багатством, що його дає вам університет, залежать і ваше майбутнє життя, кар’єра, успіх, і внесок у розбудову України, в перетворення її на могутню й квітучу державу.

Ми, ваші наставники, весь професорсько-викладацький колектив університету, робимо все для того, щоб ви отримали найновіші, найсучасніші знання, здобули навички наукової роботи, і від вас самих величезною мірою залежить якість освіти, яку ви отримуєте в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». За неї ви несете відповідальність перед собою, перед вашими батьками і перед усім суспільством.

Студент – високе звання, ви являєте собою інтелектуальне майбутнє народу, від вас уже сьогодні залежить успішний поступ суспільства і держави шляхом прогресу – науково-технічного і гуманітарного.

Щиро вітаю вас із Днем студента, бажаю відзначити його весело й змістовно! Усім зичу здійснення сподівань, успіху та міцного здоров’я!

Є. Сокол, ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»

 

С Днем студента!

Я поздравляю с Днем студента
Всех, кого нету мне родней,
Кто высоко ценил моменты
Беспечно-юных славных дней:

С кем мы в общаге дружно жили,
С кем славно проводили дни;
Всех, кто, стипендию не жиля,
Был щедр к таким же, как они;

Кто отвечал настолько четко,
Что слышали на небесах,
И кто протягивал зачетку
С собачьей жалостью в глазах;

Всех тех, кто поступал учиться,
И всех, кто получил диплом…
Промчалась юность, будто птица,
И помахала нам крылом;

Пусть черно-белой кинолентой
Мелькнуло пятилетие вех –
Я поздравляю с Днем студента
Сегодня искренне вас всех!

Алексей Резников

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет