О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Міцного здоров’я і нових творчих звершень!


#19 от 26.10.2016

Міцного здоров’я і нових творчих звершень!

Лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, доктору технічних наук, професору Ігорю Володимировичу Парсаданову 19 жовтня 2016 року виповнилося 70 років.

Протягом останніх шістнадцяти років його життя пов’язане з кафедрою «Двигуни внутрішнього згоряння» НТУ «ХПІ». До цього були майже тридцять років роботи в Головному спеціалізованому конструкторському бюро по двигунах середньої потужності, де він брав активну участь у створенні вітчизняних двигунів та забезпеченні їх конкурентоспроможного рівня. Добре розуміючи прояви нових тенденцій і напрямів розвитку двигунобудування, вчений багато сил, енергії, знань та досвіду віддає справі підготовки спеціалістів нової генерації.

І. В. Парсаданов активно працює з талановитою молоддю, передаючи свої глибокі знання та вміння, формуючи у нового покоління двигунобудівників творче ставлення до навчання та майбутньої професії, активну життєву позицію. Під його керівництвом студенти кафедри неодноразово ставали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Двигуни та енергетичні установки», а магістранти кафедри неодноразово брали участь у міжуніверситетських ділових іграх, завершенням яких ставали одночасні on-line захисти комплексних дипломних робіт за участю студентів Національного транспортного університету, м. Київ. Під керівництвом професора І. В. Парсаданова було підготовлено двох кандидатів та доктора технічних наук.

Не менш важливою є його багаторічна кропітка високофахова праця як заступника голови спеціалізованої вченої ради Д64.050.13 «Двигуни та енергетичні установки» та заступника редактора Всеукраїнського науково-технічного журналу «Двигуни внутрішнього згоряння».

Неоціненна професійна кваліфікація Ігора Володимировича, його вміння працювати з людьми. Як відомого фахівця освіти і науки в галузі екологізації двигунів внутрішнього згоряння, його знають у багатьох учбових закладах та на багатьох підприємствах Харкова, інших міст України й за кордоном. З-під його пера вийшло понад 170 наукових праць, у тому числі монографія та 2 підручники. Він одержав 6 авторських свідоцтв і патентів на винаходи.

Співробітники кафедри високо цінують прекрасні людські якості Ігора Володимировича, його почуття гумору, креативність і працездатність.

Колективи кафедри двигунів внутрішнього згоряння і факультет транспортного машинобудування щиро вітають професора І. В. Парсаданова з ювілеєм і бажають йому міцного здоров’я, нових наукових і творчих звершень, успіхів у всіх починаннях!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет