О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Увічнена пам’ять вченого-теплоенергетика


#19 от 26.10.2016

11 жовтня на будівлі лабораторного корпусу з’явилася нова меморіальна дошка, що увічнила пам’ять одного з ветеранів Харківського політехнічного, тих, хто все своє життя пов’язали з нашим університетом і доклали величезних зусиль для його розвитку. Відомий вчений-теплоенергетик, доктор технічних наук, академік Академії наук вищої школи, Заслужений працівник освіти України, професор Борис Олексійович Левченко був випускником ХПІ, протягом 22 років очолював кафедру теплотехніки та енергоефективних технологій. Він працював над вирішенням найбільш актуальних завдань теплоенергетики, зокрема, досліджував проблеми використання вторинних енергетичних ресурсів, оптимізації тепловикористовуючого обладнання, екології теплоенергетики.

Результат його наукової діяльності понад 120 робіт, опублікованих у різних технічних журналах, 3 авторських свідоцтва. Під науковим керівництвом професора Б. О. Левченка підготовлено 5 кандидатів наук. Вчений розробив і читав лекційні курси: «Тепломасообмінні апарати й установки», «Технічна термодинаміка», «Загальна теплотехніка». Його стараннями, вже після виходу на заслужений відпочинок, за його активної участі був підготовлений і випущений підручник у 3 частинах «Теплотехнологические установки, системы, оборудование», а також навчальні посібники «Перспективи і практика розвитку галузей паливно-енергетичного комплексу», «Паливно-енергетичний комплекс. Стратегія розвитку», «Проблеми енергетики на межі ХХІ століття» (з грифом Міністерства освіти і науки України), «Проблемы энергетики на рубеже ХХІ столетия».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет